Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Vägen till första jobbet

Praktik, bananskal eller hängivet engagemang.Vägarna till första jobbet är många. Men oavsett vilken du väljer hänger det mesta på självinsikt och förberedelser. Civilekonomen har mött karriärexperter i ett samtal om konsten att söka jobb.

Tänk inåt och utåt. Skriv ett enkelt och rakt ansökningsbrev och ställ upp ett lättöverskådligt cv. Och öva ordentligt inför varje intervju på vad du ska säga, föreslår karriärcoacherna.
Ta egna initiativ och var öppen, ärlig och ödmjuk, så går det vägen, föreslår tre seniora civilekonomer, som minns hur det var på den allra första intervjun.
Det vanligaste felet är att skicka 200 ansökningar. Att pumpa ut en massa cv till jobb du egentligen inte vill ha, förklarar Charlotte Hågård, karriärcoach och civilekonom som skrivit flera böcker i ämnet.
   – Många tänker bara framåt och glömmer de två viktigaste stegen, att tänka inåt och utåt. För att få det jobb du vill ha krävs nämligen att du först frågar dig vem du är. Vilka intressen och vilken kunskap du har, men också att tänka utåt för att kartlägga arbetsmarknaden och dina nätverk.
Hågård rekommenderar den sökande att göra rena informationsintervjuer, alltså att kontakta och fråga ut människor som har just det jobb man är intresserad av. Ett lika enkelt som smart sätt att skaffa kunskap och bilda sig en uppfattning om vad tjänsten går ut på.

– Det är en oerhört bra metod att träna sig i att kontakta andra samtidigt som du bygger ett eget nätverk. Och de här samtalen ger mycket information som du senare kan använda för att marknadsföra dig själv i en ansökan, genom att lyfta fram lämpliga utbildningar och erfarenheter som är värdefulla för jobbet.
Sedan ska man inte glömma media. Att jobba med en blogg, nätverka på facebook och linked-in, eller skriva om sitt eget specialområde är ett ypperligt sätt att visa sitt engagemang, konstaterar Charlotte Hågård.
Intervjusituationen är en annan tröskel. För trots investeringar på tre, fyra års högskolestudier och utlandserfarenheter slarvas det rejält med förberedelserna, berättar Jan Kallberg, krönikör och karriärstrateg som bland annat skrivit boken Få jobbet.
– I curlingföräldrarnas tid är det många som glömt att ge sina ungdomar den erfarenheten. Ofta kommer de ut nyexade och tror att det räcker med ett bra cv. Men kan du inte hantera intervjusituationen, där arbetsgivaren vill få en bild av din person, så räcker det inte, förklarar han.

Kallbergs bok är uppbyggd med praktiska råd. Bara en sådan sak som att komma till ­arbetsplatsen 30 minuter i förväg för att hinna varva ned och gå på toaletten. Eller att ­förbereda sig med hundra frågor som arbetsgivaren kan tänkas ställa.
– Du måste ha klart för dig vad du vill och tycker om olika saker. Många av intervjufrågorna visar nämligen mer om din person än du anar. Frågan att berätta om en chef man ogillar kan till exempel avslöja om man är konfliktbenägen eller inte, eller om man har lätt för att gnälla. Ska du däremot nämna en chef du gillar, så avslöjar man ofta egenskaper hos sig själv, förklarar Jan Kallberg.
Hur stor betydelse har självkänslan?
– Den är naturligtvis viktig, förklarar Charlotte Hågård. Men i takt med att du får kunskap om vem du själv är och vad du tycker så ökar också tryggheten. Sedan ska man inte glömma att hänga med rätt människor, alltså hitta en positiv påhejargrupp kompisar som kan stötta och ge råd.

Hon konstaterar att man lätt glömmer att jobbsökarprocessen är ett jobb lika väl som andra.
– Många harvar runt och strösöker jobb lite halvhjärtat. Men vill du verkligen ha ett jobb finns mycket du kan göra. En strukturerad jobbsökarplan med dag-för-dag-aktiviteter där man schemalägger sin vecka är ett väldigt bra sätt att bli effektiv, säger Charlotte Hågård.

Mer från: