Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så lyckas du med internkarriären

Basen för internkarriär är god prestation. Och så skadar det inte att bete sig som folk.

– För den som vill göra karriär i företaget gäller det, som i alla jobb, att man levererar det man kommit överens om, i till exempel målsamtal. Och gärna lite till. Grundfundamentet är alltid prestation, konstaterar Mikael Rampa, personalchef vid Volvo Personbilar Sverige AB.
Med detta fastslaget ska sägas att det inte är en levande robot som är idealet. Den mänskliga interaktionen har stor betydelse.
– Givetvis är beteendet viktigt. Det är en fördel om personen är social och trevlig, man måste ha en viss social kompetens.

Sådan kompetens är förstås av avgörande betydelse vid lagarbete. Att visa de egna framfötterna är nödvändigt för den som vill vara chefsämne. Men detsamma gäller samarbetsförmågan, en ofta underskattad men bärande pinne på karriärstegen.
– Man behöver inte alltid slå sig för bröstet. Man måste kunna jobba i lag. Den som är drivande i de sammanhangen behöver inte vara orolig att »komma bort«. Cheferna ser dig ändå, på ett eller annat sätt kommer det alltid fram, menar Mikael Rampa.

Han framhåller att en av de viktigaste egenskaperna hos den som vill klättra på den interna karriärstegen är att vara positiv till förändringar.
– Du måste ha en öppenhet och förståelse för att allt inte kan förbli vid status quo. Det kan man också tänka på i den egna karriären. Den måste inte gå lodrätt uppåt, man behöver inte nå företagsledningen på tre år. Det är inte fel att även hoppa vågrätt inom företaget. Det ger en bredare kompetens och blir en bra bas för att gå vidare.
Mikael Rampa understryker också att innebörden av begreppen framgång och karriär i stor utsträckning är upp till den enskilde individen att formulera.
– Det kan definieras på olika sätt, det är man själv som sätter standarden. Det handlar inte bara om hur högt man nått. Du kan ha haft en fantastisk karriär fast du stannat på samma nivå i företaget i 30 eller 35 år – om du har trivts och mått bra. Dessutom finns det så många andra värden och faktorer i livet att väga in i karriärbegreppet, inte minst familj och barn.

Mer på civilekonomen.se