Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Så klarar du anställningsintervjun

Trots år av högskolestudier och utlandserfarenhet: på anställningsintervjun är det de personliga egenskaperna som räknas.

– Se till att förebereda dig. Bara en sådan sak som att komma i tid, hinna ta en kaffe och varva ned. Har du nu lagt fyra, fem år på högskolan så vore det dumt att gå in på intervjun oförberedd, säger Jan Kallberg som skrivit Stora intervjuboken.
I förberedelserna ingår att lära känna sig själv. Att gå igenom autentiska intervjufrågor för att bilda sig en klar uppfattning om vad man tycker och tänker i olika frågor.
– Se till att du går igenom intervjufrågor och cv:t med några kompisar över en middag, eller be föräldrarnas vänner att förklara vilka som är dina styrkor och svagheter. Det gäller att använda de resurser man har. Många tror att ett cv talar för sig självt, men på intervjun räcker det inte. Där handlar det om att du kan visa ditt engagemang och hur du är som person.
Men se upp för frågan »Berätta om dig själv«, tipsar Jan Kallberg.
– Det kan fara iväg all världens väg. Kontra i stället med att fråga vad i ditt cv som arbetsgivaren vill veta mer om.

Avgörande är att ha självinsikt så man känner sig bekväm när intervjudagen kommer, förklarar karriärcoachen Charlotte Hågård. Att veta varför de ska anställa just dig.
– Mycket handlar om personkemi, arbetsgivaren tar den de gillar. Det handlar om att få arbetsgivaren lite förälskad och nyfiken. Bevisa det du berättat i ansökan med konkreta exempel. Skryt inte, men nedvärdera heller inte dig själv, berätta snarare om det är något du kan utveckla. 
    
Andra saker att undvika är gnäll på tidigare arbetsgivare, som ger ett dåligt intryck, råder hon. Tänk positivt i stället. Varje intervju ger erfarenheter som gör dig bättre till nästa gång.
Däremot behöver man inte oroa sig för att intervjun stannar av. Många gånger kan det bero på att rekryteraren är mer ovan vid situationen än den jobbsökande.

– Ett smart sätt kan vara att ha en kommentar i bakhuvudet, bara för att visa att man är tillbaka i sadeln, säger Jan Kallberg. Och ha med visitkort. Blir du intervjuad av tre personer så kanske en av dem gillar dig, tar med visitkortet när hon byter jobb och hör av sig längre fram för att erbjuda en annan tjänst.

Fakta

Tips att tänka på inför intervjun

Rätt
❱ Var på plats 30 minuter före, så att du har tid att varva ner.
❱ Se till att du har gått igenom autentiska intervjufrågor och ditt cv tillsammans med några kompisar.
❱ Be någon lista dina styrkor och svagheter, exempelvis föräldrarnas vänner.
❱ Gör rekryteraren nyfiken. Bevisa det du säger i ansökan med konkreta exempel.
❱ Ha en kallpratskommentar i bakhuvudet, om vädret eller trafiken.
❱ Lämna ditt visitkort med kontaktuppgifter.

Fel
❱ Dra inte iväg på frågan ”Berätta om dig själv”. Fråga vad i ditt cv arbetsgivaren vill veta mer om.
❱ Undvik att överdriva eller skryta.
❱ Nedvärdera inte dig själv. Berätta hellre vilka sidor du vill utveckla.
❱ Gnäll inte på tidigare arbetsgivare.
Källa: Jan Kallberg, Charlotte Hågård

Fakta

Frågorna du får räkna med – och vad de visar

1 Nämn en chef du gillat.Svaret avslöjar ofta sidor hos dig själv som du uppfattar som positiva, eller dina djupare egna värderingar.

2 Berätta om en chef du ogillat. Kan visa om du är lättretlig, konfliktbenägen eller har svårt att anpassa dig.

3 Vad kan du bidra med till vår organisation? Se till att du är påläst om vad jobbet innebär. När man säger ”vad kan du bidra med” är det exakt vad som efterfrågas: vad ställer du på bordet? Det kan vara utbildning – men se till att du även har erfarenheter som kan vara användbara.

4 Berätta om dig själv. Se till att det du säger är relevant. Redan här försvinner 50 procent eftersom de drar iväg och berättar om saker som helt saknar betydelse. Effekten blir lätt att du framstår som pladdrig, okoncentrerad och saknar fokus. Du är på en arbetsintervju, frågan är artig och inledande, se till att du behåller fokus.

5 Vad vill du ha i lön i kronor och ören? Kan du inte svara på det inom fem sekunder får du vackert räkna med att inte få lönen och jobbet. Om du inte förberett dig att kunna ta ett bud eller ge ett konkret löneförslag uppfattas det som att du inte förbereder eller tänker igenom vad som kan hända i nästa steg.

6 Vem tar du råd av när saker går snett? Visar direkt på vem du anförtror dig åt, hur öppen du är och om du är beredd att ta råd innan saker går helt åt skogen. Ingen vill anställa någon som sitter tyst när saker spårar ur – eller som inte kan ta hjälp av andra för att rätta till saker.

7 Nämn ett projekt du känt dig nöjd med. Här är det lätt att tro att det gäller att bre på och skryta – och många gör det med en färgstark och överdriven berättelse. Ytterst få är förberedda på följdfrågan »Nämn ett till projekt du är nöjd med«. Avslöjar direkt om du ljuger om vad du gjort och kan.

Källa: Jan Kallberg, karriärstrateg och författare