Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Karin hittade rätt coach

Coachning har fått lite av en självförverkligandets mysstämpel på sig, men Karin Piscator, chef i it-branschen, ville inte ha något gulligull. Hon valde en coach som ställde svåra frågor och inte tillät några undanflykter.

Det var för att hitta sina styrkor och lära sig använda dem som Karin Piscator skaffade sig en coach. Hon hade varit med i mentorsprogram tidigare och visste att det inte var fler råd hon behövde utan någon som ställde frågor och utmanade henne som person.
– Jag var inte ute efter något gulligull utan en stenhård regim. Jag behövde en coach som inte skulle låta mig komma med undanflykter.

Karin vände sig till en coachförmedling och där hittade hon coachen hon sökte, en kvinnlig coach som var lika passionerad och tuff som hon själv. I början hade de möten några gånger per månad, mot slutet blev det mer sällan. Inledningsvis handlade coachningen mest om basala saker; som vad Karin tycker är roligt och vad hon är bra på. Men allt eftersom grävde de djupare och vid varje möte utkristalliserade sig något tema att jobba vidare på.
– För att ta ett exempel, jag hade precis blivit chef över en ny arbetsgrupp som verkligen var i behov av en ledare och fick i uppgift av min coach att samla in feedback av alla, men jag fick inte be om den utan det skulle komma spontant. Och det gick faktiskt, bara genom att vara öppen och lyssnande lyckades jag fånga upp väldigt mycket . Och deras feedback var ett kvitto på att jag var på rätt väg i mitt ledarskap.

Karins främsta styrkor visade sig vara hennes positivism, engagemang och driv och dem har hon nu. Men hon har också lärt sig att det i vissa situationer jobbar till hennes nackdel. Att människor som har ett annat tempo eller är mer introverta kan känna sig lite överkörda av hennes personlighet. Coachningen har gett henne verktygen att även balansera sina styrkor.
Vad har varit den största behållningen av att ha blivit coachad?
– I dag är det lätt för mig att berätta vem jag är, vad jag står för och vad jag kan bidra med till organisationen. Jag använder mig också av coachning i min roll som chef.

Fakta

Karin Piscator har haft flera chefsroller:

❱ Namn: Karin Piscator.
❱ Titel: Solution Consulting Director, Lawson Software

Utbildning: Civilekonom, Uppsala universitet, examen 1990.
❱ Ålder: 42 år.
❱ Familj: Man och två barn

❱ Bakgrund: 18 år i it-branschen, har mest jobbat med försäljning och har på senare år haft flera chefsroller.
❱ Fritidsintressen: Familj, vänner – gärna i kombination med segling och skidåkning
❱ Dold talang: Är bra på att sjunga.
❱ Tjänar: ”Jag tjänar vad jag förtjänar”.

 

Fakta

Tips från Karin:

❱ Välj din coach med omsorg och prova dig fram tills du är nöjd. För att du ska våga gå på djupet av dig själv måste din coachningspartner vara någon du känner fullt förtroende för. Tänk också på att ställa upp konkreta mål. Det är viktigt att det är dina mål och inte coachens

Mer på civilekonomen.se