Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Henrik har sexdubblat sin lön

Examen från Handels, en eftertraktad trainee-plats och jobb utomlands. Henrik Ringmar, ny koncernchef för Jetpak Group, tycks ha gjort det mesta enligt regelboken. Men själv nämner han andra faktorer som är viktigare för att nå toppjobbet och topplönen. – Välj en bra chef, ha tålamod och se till att skaffa dig mer och mer ansvar, säger han.

Efter 15 år i Stenbecksfären, främst i Tele2, har Henrik Ringmar bytt telefoni mot paket. Sedan den 1 maj är han vd och koncernchef för Jetpak Group. Detta betyder att familjen flyttat hem till Sverige efter fyra år i Holland.
– Tiden är rätt eftersom jag och min fru vill att barnen börjar skolan i Sverige. Det är också spännande med en ny bransch och att leda ett självständigt bolag där jag får jobba direkt under styrelsen. 
Hans karriär måste snarast beskrivas som spikrak.
Efter Handelshögskolan i Stockholm fick Henrik Ringmar 1996 en hett eftertraktad trainee-plats på Kinnevik.
– Det var oerhört lärorikt. Jag fick arbeta nära toppcheferna och såg olika typer av ledarskap.
Detta blev också inträdesbiljetten till en lång karriär inom Stenbecksfären. 1999, vid 30 års ålder, blev Henrik Ringmar vd för Tele2 i Norge.
– Att jag valde just Tele2 berodde mycket på att jag tyckte att chefen var bra. Så har jag alltid resonerat. Att man fungerar bra ihop är minst lika viktigt som själva verksamheten.
Har du tydliga mål för din karriär?
– Jag har alltid velat vara ledare och ha personalansvar. Däremot har jag inte haft någon direkt plan.
Finns det nackdelar med att vara kvar 15 år i samma koncern?
– Inte så länge både man själv och företaget utvecklas. Jag tror snarare att man inte ska ha för bråttom. För min del har tålamod varit bra för karriären.
Är de internationella erfarenheterna viktiga för karriär och lön?
– Det är alltid en tung merit, som visar att man klarat en annan miljö och andra kulturer med den komplexitet och stress det innebär.
Hur resonerar du kring din lön?
– Min strategi har alltid varit att se till att få mer och mer ansvar och att göra ett bra jobb. Då är det mycket lättare att prata om sin lön. I dag tjänar jag sex gånger mer än vad jag gjorde på mitt första ekonomjobb.
Du tjänar mindre i dag än du gjorde i Holland. Hur känns det?
– Visst är lönen viktig, men det är också viktigt med egen utveckling och det privata livet, att vi kunde flytta hem. Lönerna i Sverige ligger lägre, så är det bara.  Men på sikt tror jag att jag tjänar på att ta ett steg åt sidan och prova en ny bransch. Att bli koncernchef i stället för dotterbolagschef utvecklar mitt cv och öppnar upp för ännu större jobb längre fram.
Hur hanterar du dina egna medarbetares lönekrav?

– Som chef vill man sätta löner som är rättvisa efter ansvar och resultat. Men samtidigt, om någon kommer till mig med ett lönekrav på säg tre eller fem procent så ökar ju chansen att det ska gå igenom om vi pratar om det. Det lönar sig att diskutera.

Fakta

❱ Namn: Henrik Ringmar.
❱ Ålder: 42 år.
❱ Familj: Hustru och två söner, 8 och 5 år.
❱ Bor: Nyligen hemflyttad till Stockholm efter fyra år i Amsterdam.
❱ Utbildning: Civilekonom, inriktning internationell ekonomi, Handelshögskolan i Stockholm.
❱ Karriär: Trainee på Kinnevik. Därefter en lång rad poster inom Stenbecksfären.
Senast vd för Tele2:s holländska dotterbolag med ansvar även för Tyskland och Österrike samt medlem i Tele2:s koncernledning. Sedan 1 maj vd och koncernchef för Jetpak Group.
❱ Saknar från Amsterdam: Holländarnas vilja att göra affärer samt att kunna cykla till flygplatsen och parkera cykeln utanför terminalen.