Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Guide: Hitta rätt ledarskap

Christina Tillman, vd på klädföretaget Odd Molly, hittade sin ledarstil framför allt genom egna erfarenheter. – Jag tror inte att ledarskapsböcker och ledarskapskurser gör någon till en färdig ledare, säger hon.

När Christina Tillman kom in i företaget 2005 var de fyra anställda. I dag är det 55 som jobbar där.
Odd Molly är uppstickaren som sedan starten 2002 erövrat utmärkelser som årets entreprenör, årets exportföretag och Guldknappen. I dag är företaget börsnoterat på Nasdaq OMX med återförsäljare i över 40 länder.
– I den fas vi befinner oss tror jag mitt ledarskap funkar bra. Jag är nog både positiv och krävande, släpper fram andra och försöker se till att mina medarbetare mår bra. Dessutom är jag tillåtande på så sätt att man måste våga göra fel så länge man gör sitt bästa, berättar Christina Tillman.

Själv har hon ett genuint intresse för detaljer och kan förmodligen vara med och peta lite för mycket. Samtidigt som det är lite av en förutsättning för hennes jobb, konstaterar hon.
– Ser du detaljerna så får du också känsla för helheten. Jag tror att jag har förtroende i organisationen och delegerar mycket, vilket får medarbetarna att växa och ta ansvar.
Företagets kärnvärden är att man kommer längre om man vågar, tror på sig själv och satsar på långsiktiga relationer. Det är något som ger både trygghet och mod i organisationen.
Var fann du din ledarstil?
– Först och främst från egna erfarenheter. Jag tror inte att ledarskapsböcker och ledarskapskurser gör någon till en färdig ledare. Snarare att komplettera utbildning och teori med erfarenhet och jag hoppas att jag fortsätter utvecklas hela tiden. Dessutom har jag haft en mentor som varit värdefull och många vänner som jag kan bolla tankar och idéer med.
Har du gjort några misstag?
– Självklart, jag gör misstag hela tiden och kan göra om samma misstag och komma på det i efterhand, som i en rekrytering eller anställning. Men jag ser misstag som något positivt och vill undvika att upprepa dem. Gör du aldrig några fel så har du förmodligen inte heller satsat tillräckligt, säger Christina Tillman.
Någon specifik förebild har hon aldrig haft, däremot har hon plockat in inspiration från olika håll.

Konsten att vara ledare och inte bara chef tror Christina Tillman främst handlar om personlighet. En naturlig och prestigelös inställning till ledarskapet som medför att man kan samla sina medarbetare.
– Har du förtroende hos medarbetarna så skapar det trygghet och förvissning om att man är på rätt väg. Dessutom kan man se det historiskt. Har det fungerat bra tidigare så skapar det tillit och förhoppningen om att man kan lösa nästa situation också.

Fakta

❱ Namn: Christina Tillman.
❱ Gör: Vd på Odd Molly.
❱ Ålder: 42 år.
❱ Bor: I Stocksund, utanför Stockholm.
❱ Familj: Man och två barn.
❱ Utbildning: Civilekonom, inriktning marknadsföring
och finansiering (läste
dubbelt), 1991, Stockholms universitet.
❱ Drivkraft: Jag är en tävlingsmänniska med stark social drivkraft. Jag gillar människor, vill ha kul och hitta branscher där jag har ett intresse och kan prestera.
❱ Roligast: Att påverka och kunna förändra.
❱ Bästa erfarenhet: Att anställa medarbetare som är lite bättre än du själv. Det både utmanar och kräver mod.

Fakta

Christina Tillmans ledarskapstips

❱ Var dig själv. Gör det du tror på och våga vara personlig.
❱ Våga erkänna egna misstag och tillåta andra att göra misstag. Gör du aldrig fel har du förmodligen inte satsat tillräckligt. Lär av dem istället, se dem som något positivt.
❱ Var tydlig. Det ger trygghet och gör att missförstånd undviks.
❱ Glöm inte att ge beröm, alla människor vill bli uppmärksammade.