Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Emmelie Svedjehed. Foto: Malin Grönborg

Emmelie sökte jobb via Twitter

Emmelie Svedjehed hade nyligen tagit sin examen och ville ha ett jobb inom marknadsföring. Hon gjorde ett tidningsomslag om sig själv och publicerade det på Twitter. Omslaget hade hon gjort som ett komplement till sin vanliga jobbansökan. Tanken var att omslaget skulle väcka nyfikenhet och intresse, berättar hon.

”Jag kom på idén när jag sökte en marknadsföringstjänst på ett förlag. Jag ville göra något annorlunda och spegla vad företaget stod för i min ansökan. Jag utvecklade ett omslag som beskriver mig som person. Därefter lade jag upp det på Twitter eftersom jag har sett att många, både privatpersoner och företag, annonserar där under hash­tagen #nyttjobb.
På omslaget är jag med på en bild i bakgrunden, samtidigt som jag har valt att samla nyckelord och citat som jag tycker kännetecknar mig som yrkesperson och som visar mina erfarenheter. Jag vill inte att det ska vara för få fraser, men inte för många heller. Tanken är att omslaget ska väcka nyfikenhet och intresse.
Jag har inte sett att någon har gjort det här tidigare. Jag tror att det är ett bra komplement till ett vanligt personligt brev och cv och att kreativa sätt att söka jobb på kommer att bli vanligare i framtiden, kanske framför allt inom marknadsföring.
Fördelen med att söka jobb på det här sättet är framför allt att man sticker ut. Det är en helt annan sak än att bara ha en uppdaterad Linkedin-profil. Det är en sak att bara säga att man är kreativ och nytänkande, men jag tror att det är bättre att faktiskt visa det på ett konkret sätt.”

Berättat för Tomas Nilsson

Fakta

Emmelie Svedjehed
Ålder: 23
Bor: Umeå
Utbildning: Civilekonom med marknadsföringsinriktning vid Umeå universitet

Fotnot: Vid pressläggning fick Emmelie jobb som media planner. Dock via andra kanaler.

Mer från: ,