Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Cecilia Fryklöf: ”Man kan inte göra alla nöjda”

Efter ett år på nya jobbet blev Cecilia Fryklöf chef över sina tidigare kollegor. I dag basar 28-åringen över sex personer mellan 25 och 50 år. - Jag är inte med i gruppen på riktigt samma sätt som förut. Därför är det oerhört viktigt att bredda sitt nätverk, säger hon.

Sedan sommaren 2008 är Cecilia Fryklöf teamleader för en grupp inom Nordea Markets som säljer räntebärande papper och strukturerade produkter till företagskunder.
Cecilia Fryklöf driver verksamheten framåt och har personalansvar över sex personer.
– Men jag har kvar egna kunder också, ungefär 40 procent av min arbetstid är kundtid. Det gör att jag får det bästa av två världar, säger hon.

Flera av hennes anställda har mycket längre branscherfarenhet.
– Jag kan inte mest om marknaden men bidrar med mycket driv och engagemang. Min styrka är att jag aldrig ger upp och vill utveckla min grupps roll inom Nordea och i förhållande till konkurrenterna, säger Cecilia Fryklöf.
När hon tog över som chef ­bestod gruppen av fyra per­soner. Nu är man snart sju.
– Rekryteringarna har lärt mig mycket och det är jätteroligt att gruppen vuxit. 
Cecilia Fryklöf sätter de ­anställdas löner, något som visade sig vara mindre laddat än hon hade trott.
– Vi har en kontinuerlig uppföljning och en ganska transparent verksamhet. Jag har coachsamtal med alla ­med­arbetare ungefär en gång i månaden där vi stämmer av läget. Det är en stor hjälp när man ska diskutera lönen.
Det är hennes ansvar att gruppen fungerar och presterar utifrån målen.
– När jag började som chef var jag väldigt noga med att alla skulle må bra och vara nöjda. Efterhand har jag har lärt mig att lita på min magkänsla. Förändringar påverkar alla på olika sätt, man kan inte göra alla nöjda.
Några större konflikter har hon dock inte upplevt, ingen i personalgruppen har exempelvis slutat.

I samband med att hon klev på som chef fick Cecilia Fryklöf gå en ettårig skräddarsydd ut­bildning i ledarskap paral­lellt med arbetet, tillsammans med fem andra kvinnliga Nordea-chefer.
 – Erfarenhet från andra ­berikar mycket. Jag har även gått en coachutbildning som varit värdefull och har nu en mentor på min avdelning som jag kan vända mig till, ­oavsett vilka ­funderingar jag har.
Chefsrollen har förändrat relationen till de gamla ­kollegorna. Hon umgås fort­farande med sina medarbetare, men inte i samma utsträckning som förr.
– Jag vet inte om det beror på att jag är chef eller på att jag ­arbetat ett tag. Men det är absolut inte hierarkiskt här, självklart kan jag ta en fredagsöl med någon ur min grupp om jag vill. Jag har även fått möjligheten att lära känna många av de andra cheferna. Överhuvudtaget är det viktigt att bygga ut sitt nätverk.
Hon känner bra stöd hos alla ansvariga på avdelningen.
– Jag kan också söka stöd hos alla medarbetare. Man kan fråga vem som helst, det finns många man kan dra i här, konstaterar Cecilia Fryklöf.

Hennes bankkarriär började på SEB. När Nordea tog in så kallade juniorassistenter till sin Marketsavdelning valde hon att byta arbetsgivare.
– Det fungerade som ett ­introduktionsprogram. Efter fyra månader fick jag ­erbjudande om en tjänst på den avdelning där jag är i dag, säger Cecilia Fryklöf.

Nio månader senare ­gjordes en omorganisation vilket ­öppnade möjligheten att bli chef för gruppen.
– Det var en enormt stor ­utmaning. Jag sökte tjänsten och min tidigare chef stöttade mig. Jag ser stor potential här och fortsätter gärna inom samma område så länge jag tycker det är roligt.

Fakta

Cecilia Fryklöf

❱ Cecilia Fryklöf är 28 år och bor i Stockholm. En fristående kurs i nationalekonomi gav mersmak och resulterade i en civilekonomutbildning vid Stockholms universitet där hon blev klar 2005.
❱ Innan hon började i bankvärlden har hon bland annat varit instruktör i babysim, lärarvikarie och servitris. På fritiden försöker hon vara utomhus så mycket som möjligt.
❱ Oanad talang: Har dansat street.

Cecilias tips till dig som får personalansvar:
– Skaffa en mentor
– Följ din magkänsla
– Använd rak kommunikation
– Var lyhörd och ödmjuk

Mer på civilekonomen.se