Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

10 billiga verktyg för smarta studenter

Med den digital utvecklingen har det växt fram en massa smarta hjälpmedel. Vi listar tio stycken webbaserade verktyg och appar som alla är gratis att testa och som kan användas för att underlätta studierna.

Här är de tio verktygen för den smarta studenten.

• My Study Life. Du kan synka lektioner, uppgifter och tentor mellan olika plattformar så att du har med dig schemat överallt. Appen ger en översikt både över dagen och veckan du har framför dig, och genom att färgmarkera olika kurser kan schemat göras ännu tydligare. Appen kan också specificera hur mycket av en arbetsuppgift som är gjord.

Läs även: Så lyckas du med studierna

• Studyblue. Studera smartare är budskapet från Studyblue, en plattform som skapats via crowdsourcing och som gör det enklare för studenter att träna och förhöra sig själv inför tentan. Man kan antingen göra sina egna övningskort eller låna från de miljoner ”flash cards”, anteckningar och quiz som redan finns tillgängliga.

• Exam Countdown. Precis som det låter hjälper den här appen till att räkna ned till dina tentor. Du skriver in datum, tid och ämne för alla tentorna och får sedan påminnelser som gör att du hela tiden vet exakt hur mycket tid du har kvar att plugga på. För vissa kan detta upplevas stressande, för att andra är det ett perfekt hjälpmedel.

• Fast Scanner. Ingen särskilt flashig app, men användbar. Kameran på mobilen eller surfplattan används för att scanna dokument som konverteras till pdf:er eller jpeg-filer så att du kan maila eller skriva ut dem. Mycket användbart om du behöver skicka en sida ur en bok eller tidning till någon av dina studiekamrater.

• Trello. Ett projektplaneringsverktyg som fungerar som en slags anslagstavla. Det går att sätta upp nya ”anslagstavlor” för olika projekt och skriva små noteringar och uppgifter som kan kommenteras av alla inbjudna. Det går enkelt att delegera, sätta deadlines och prioritera vad som ska göras först. Finns både som appar och kan köras i webbläsaren.

Läs även: Brist på lärare hotar ekonomutbildningen

• Slack. En framgångssaga i start up-branschen. Värderades efter drygt två år till cirka 35 miljarder kronor. Beskrivs enklast som en slags Facebook eller Whatsapp för internkommunikation i de kanaler du själv väljer att medverka i. Du missar ingenting eftersom du får en notifikation så fort det dyker upp ett nytt inlägg i de projektgrupper du ingår i.

• Rescue Time. Det finns så mycket att distraheras av. Även på din egen dator. Med hjälp av det här verktyget får du en korrekt bild av hur du faktiskt använder din digitala tid. Du får detaljerade rapporter som visar vilka applikationer och webbsidor du använder och hur mycket tid du tillbringar inom olika kategorier, hur produktiv du är och om du når dina mål.

• Pocket. Visst har du någon gång läst en intressant artikel som du skulle vilja återkomma till, men kan inte för ditt liv komma ihåg var på nätet du befann dig. Med Pocket-appen kan du med ett enkelt klick spara artiklar, bilder och videor som du vill återkomma till. Det är också enkelt att kategorisera och dela materialet.

Läs även: Förbered karriären under studietiden

• Google Drive. Med hjälp av Google Drive blir grupparbetet enklare och det har gjort verktyget oerhört populärt bland studenter. Det är bara att starta en gruppmapp och bjuda in kursarna så kan ni samarbeta i realtid. Allt som produceras i Google Docs delas med alla, sparas automatiskt och finns att hämta för senare bruk i Google Drive.

• Uppsatser.se. De flesta uppsatser som skrivs i Sverige läggs ut gratis på nätet. Tack vare Uppsatser.se finns det nu en plattform med över 200 000 magister- och kandidatuppsatser att söka bland. Numera går det också att lägga in en bevakning och få ett email så snart det kommer in nya uppsatser inom ditt intresseområde.

Hos Civilekonomerna kan du som är studentmedlem ladda ner gratis studentlitteratur.

Mer från: , ,