Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Foto: Way Out West

Solidaritetsfest ska få unga att gå med i a-kassan

På fredag blir det solidaritetsfest på Way Out West. Bakom arrangemanget står Akademikernas a-kassa, som bland annat har civilekonomer som medlemmar. Syfte: informera unga om hur viktigt det är att vara med a-kassan.

I helgen är det återigen dags för den stora musikfesten i Göteborg som går under namnet Way Out West. Frank Ocean, Lana Del Rey, Regina Spektor, The xx och Ryan Adams hör till världsartisterna som står på scenen i år. Lite mer i skymundan ordnas det också solidaritetsfest. Dagsfesten på fredag sker i samarbete mellan Akademikernas a-kassa (AEA) och Nöjesguidens festivalhotell.

– Vi har ett viktigt samhällsansvar i att få människor att gå med i a-kassan, och det gäller även den yngre befolkningen. För att lyckas med det måste vi hela tiden förnya oss och hitta nya plattformar där vi kan nå en yngre målgrupp i rätt kontext, säger Anna Wright, projektledare på Akademikernas a-kassa.

Med solidaritetsfesten vill AEA nå ut till unga med budskapet att det är viktigt att vara med i a-kassan både för egen del, men också för att hjälpa andra tillbaka till arbetslivet.

Gnučči.

För musikunderhållningen står DJ Gabriella ”Håll Käften och Dansa” Ekman. Den svenska rapparen Gnučči (hennes riktiga namn är Ana Rab) uppträder live.

Läs även: Få civilekonomer behöver a-kassa

Akademikernas a-kassa är precis som det låter a-kassan för alla akademiker. Det är Sveriges största a-kassa med nästan 700 000 medlemmar, varav 25 420 civilekonomer (enligt senaste månadsrapporten). 14 300 av dessa civilekonomer är kvinnor och resten, det vill säga 11 120 personer, är män. Det är fler kvinnor, men färre män än motsvarande tidpunkt förra året. Däremot är det fler män än kvinnor som behöver a-kasseersättning. Totalt fick 350 civilekonomer, vilket motsvarar 1,4 procent av medlemmarna, ersättning från AEA i maj.

A-kassan är grunden till ersättning vid arbetslöshet och ger maximalt 80 procent av 25 025 kronor. Den som tjänar mer kan via ett medlemskap i ett fackförbund som Civilekonomerna teckna en extra inkomstförsäkring.

Solidaritetsfesten

Dagsfesten är fredagen den 11 augusti på Scandic Rubinen som tillfälligt förvandlas till Hotell Nöjesguiden.
Adressen är Kungsportsavenyn 24.
Tid: 13–17.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se