Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Två civilekonomer från olika generationer möts: Evy Warholm och Christian Ohlson. Foto: Per Kårehed.

Två generationer civilekonomer – helt olika erfarenheter

Civilekonomerna firar 80 år i år. Men vad har hänt under den tiden? Vi har träffat Evy Warholm, 81 och Christian Ohlson, 26, två civilekonomer från olika generationer, och jämfört deras mycket olika erfarenheter.

Christian Ohlson, 26, började jobba extra när han var 16 år. det gjorde även Evy Warholm, 81. Men där slutar likheterna. De är båda uppvuxna i Sverige och verkar på svensk arbetsmarknad – men deras karriärer kunde inte vara mer olika.

– Jag ser bara möjligheter. Jag valde själv en utbildningsinriktning som intresserar mig. Det blev finansiering och riskanalys. Jag är ung och har en arbetsgivare som tror på mig, säger Christian Ohlson.

Läs även: Gränslösa arbetslivet nästa stora utmaning

Efter examen jobbade han som löneadministratör inom vårdsektorn och befordrades till enhetschef efter tre månader. Det var ett ansvarsfullt jobb. Han kände själv att ansvaret var tungt för en som var nyexaminerad och valde därför en annan väg efter ett år.

Evy Warholm sökte sig till vårdsektorn på 1950-talet av en helt annan anledning:

– Det var vad som förväntades av mig. Men jag ville in på männens arena och sökte mig till att bli forskningsassistent, säger Evy Warholm.

När barnen kom på 1960-talet tog hon hela ansvaret:

– Det var inte okej för en man att vara ledig för att passa barn. Som kvinna förväntades jag ta hela ansvaret, det var inte självklart att lämna dem på förskola. Barnåren kostade mig pensionspoäng och flera år av min karriär, säger Evy Warholm.

Läs även: Nu är flest ekonomer kvinnor

Sedan dess har mycket hänt. På 1970-talet kom den välkända kampanjen med Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren som uppmanade till att vara pappaledig. Civilekonomernas medlemsundersökning från 2012 visar att bland föräldralediga medlemmar tog 91 procent av de manliga medlemmarna ut upp till sex månaders föräldraledighet.

– Jag tror inte att samhället i stort är helt jämställt ännu, men det går klart åt rätt håll. De som är föräldralediga halkar efter i lön och karriär, men arbetsgivarna blir mer medvetna om att det inte är okej. Jag är inte rädd för att bilda familj av den anledningen, säger Christian Ohlson. Han säger att han själv fått frågan vid anställningsintervjuer om han vill bilda familj:

– Jag skulle tänka mig för innan jag tackade ja till en arbetsgivare som frågar en sådan sak.

Evy Warholm tog examen som gymnasieekonom 1974, i samband med utbildningsreformen. När hon var klar fick hon bli maskinskriverska, trots att män med samma utbildning befordrades till chefer.

– Det retade upp mig något oerhört. Det triggade mig att studera till civilekonom på högskolan och så började jag bete mig som en karl, krävde samma rättigheter och löner för kvinnor som män. Jag ifrågasatte upp i högsta ledningen varför jag skulle skriva maskin, varför inte jag som kvinna kunde leda arbetsgrupper, varför män befordrades framför kvinnor. Det skrämde både kvinnor och män, säger hon.

Läs även: Ingen ville anställa en kvinna som revisor

För Evy blev facket ett stöd.

– Facket hjälpte mig genom långa processer mot arbetsgivaren som tillslut ledde till att jag fick ett stort skadestånd.

Helt annorlunda ser det ut för Christian Ohlson. Facket har han använt för att få guidning i karriären, och lönetips. Han har blivit befordrad flera gånger, har bara haft kvinnliga chefer och känner stöttning från arbetsgivaren.

– Mina chefer har förstått att jag är ung, nyexad och behöver stöd och vägledning. Jag känner mig väl omhändertagen. Kanske har jag haft tur, jag som bara haft kvinnliga chefer.

Läs även: Viktigt för unga talanger att välja en bra chef

Evy Warholm

Ålder: 81
Familj: Två barn med familjer.
Bor: Göteborg.
Utbildning: Yrkesfolkhögskola till sjuksköterska, yrkesskola till laboratorie- och forskningsassistent, gymnasieekonom i vuxen ålder, fil. kand och fil. mag på Handelshögskolan i Göteborg, marknadsföring via IHM och MSHS Master of Science in Human Services vid Springfield College i USA.
Personlig drivkraft: Att skapa samma möjligheter för kvinnor som vad män har.

Christian Ohlson

Ålder: 26 år.
Familj: Sambo.
Bor: Göteborg.
Utbildning: Civilekonom med inriktning finans, Umeå universitet.
Personlig drivkraft: Att ständigt utvecklas i samråd med min omgivning.

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se