Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Monica Reimer. Foto: Annika Af Klercker

Monica Reimer: ”Jobbet är variationsrikt”

Efter mer än 20 år på samma arbetsplats skulle många tröttna. Men inom offentlig verksamhet är karriärvägarna många. Monica Reimer, kravsamordnare på Arbetsförmedlingen, berättar om varför hon trivs.

Monica Reimer tog ekonomexamen med inriktning redovisning och revision vid Linköpings universitet mitt under brinnande finanskris i början på 90-talet. Det var svårt att få anställning hos de stora internationella revisionsbyråerna, varför hon år 1994 sökte en tjänst på ekonomiavdelningen på Arbetsmarknadsstyrelsen – i dag Arbetsförmedlingen. Hon började som redovisningsekonom för myndighetens anläggningstillgångar och har sedan dess varit bland annat systemförvaltare för bidragssystemet, funktionsansvarig för bidragshantering, biträdande enhetschef för koncernredovisning och, vilket hon är i dag, kravsamordnare på enheten för utveckling och förvaltning.  

– I offentlig sektor finns en stor mängd varierande uppgifter som man har möjlighet att ta sig an som civilekonom och det finns många möjligheter att få nya utmaningar. Det kommer in uppdrag hela tiden, vilket gör att man kan prova på olika saker utan att alltid behöva byta jobb eller organisatorisk placering. Utöver att man får använda sina grundläggande redovisningskunskaper tillkommer också en ytterligare dimension i arbetet, eftersom det är en offentlig verksamhet, säger hon. 

Nackdelen med att ha jobbat i offentlig sektor är att det ibland finns en missuppfattning om att arbetet där inte kräver lika hög ekonomisk kompetens som inom privat sektor, konstaterar Monica Reimer. 
– Att ha jobbat statligt som civilekonom slår inte alltid lika högt i cv:t som att ha jobbat i privat sektor, säger hon. 

Fakta

Monica Reimer, 48
Bor: Stockholm.
Gör: Kravsamordnare på Arbetsförmedlingen.
Utbildning: Civilekonom med inriktning revision och redovisning vid Linköpings universitet.

Mer på civilekonomen.se