Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Kristofer Weiler. Foto: Emelie Asplund

Kristofer Weiler: ”Väldigt bra karriärmöjligheter”

Att jobba för en av landets största arbetsgivare erbjuder många karriärmöjligheter. Det anser Kristofer Weiler, controller på Västra Götalandsregionen.

Efter examen började Kristofer Weiler som controller på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Tanken var att kombinera ekonomikunskaperna med ett jobb inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Han var ansvarig controller för två medicinska verksamhetsområden – klinisk patologi och cytologi samt klinisk mikrobiologi – innan han 2014 sökte en tjänst som redovisningsekonom på Västra Götalandsregionen. I dag är han ansvarig för löpande redovisning, uppföljning, årsbokslut och budget för moderförvaltningen. Där redovisas bland annat 50 av Västra Götalandsregionens 60 miljarder kronor i intäkter – huvudsakligen från skatt men också kommunalekonomisk utjämning och statsbidrag.
– Det var mest en slump att jag kom in i den offentliga sektorn, jag tyckte att tjänsten verkade intressant. Det finns flera fördelar med att jobba här. En av dem är att det känns nyttigt och fint att bidra till upprätthållandet av viktiga samhällsfunktioner, säger han.

Han berättar att karriär- och utvecklingsmöjligheterna i Västra Götalandsregionen är omfattande, inte minst eftersom koncernen är en av landets största arbetsgivare med drygt 50 000 anställda.
– Den främsta styrkan är att det finns en spridning av olika befattningar från breda ekonomitjänster till mer specialiserade funktioner. Det innebär att du kan byta position, klättra och avancera i organisationen utan att behöva byta arbetsgivare. Det finns väldigt bra utvecklings- och karriärmöjligheter, säger han.
Nackdelen med att jobba i offentlig sektor är trögheten och de långa beslutsvägarna, vilket är tålamodsprövande. 
– Men så är det förmodligen i många stora organisationer, säger Kristofer Weiler. 

Fakta

Kristofer Weiler, 35
Bor: Göteborg.
Gör: Redovisningsekonom på Västra Götalandsregionen.
Utbildning: Civilekonom Handelshögskolan Göteborgs universitet.

Mer på civilekonomen.se