Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Illustration: Istockphoto

Guide: Här finns jobben – bransch för bransch. Del 2.

Som nyutexaminerad kan det vara svårt att ha koll på inom vilken bransch du har störst möjlighet att få första jobbet. Var lugn, vi hjälper dig! Illustration: Istockphoto.

IT

IT-branschen är fortsatt stark och även om det är främst ingenjörer som nyanställs finns även möjligheter för färska ekonomer.
 
– Under 2015 kommer vi att rekrytera mellan 20–30 nyexaminerade akademiker. De vi söker är civilingenjörer inom data/IT, industriella ekonomer, civilekonomer och systemvetare, säger Isabell Norell, employer branding-manager på Capgemini.
 
– Vi har under ett antal år behövt fylla på med yngre kompetens då vi hade en för tunn bas i vår konsultpyramid. Vi har lyckats väl med detta och med att behålla juniora medarbetare, därför skiftar vårt fokus något till att även rekrytera mer senior kompetens.
 
Mikael Olsson, ekonomichef på Koneo, är mer försiktig i sin bedömning. 
 
– Vi ser en bra tillväxt, främst inom cloud-området. Men vi har inget behov av att anställa renodlade ekonomer i dag. Däremot behöver vi alltid duktiga säljare, men då är utbildningen mindre viktig, säger han.

Kommuner och landsting

De stora pensionsavgångarna inom kommuner och landsting öppnar möjligheter för många ekonomer. Statistik som SKL tagit fram åt Civilekonomen visar att nästan var tredje av de 6 000 kvalificerade ekonomerna i kommuner och landsting är 55 år och äldre. SKL har inte gjort någon prognos för enbart ekonomer, men om man antar att rekryteringsbehovet är lika stort som för hela gruppen ”stöd- och ledningsfunktioner” behövs det omkring 3 600 ekonomer fram till år 2020. Anita Lidberg är personaldirektör på Stockholms Stad.
 
– Vi är en jätteorganisation och har alltid behov av ekonomer, främst allsidiga ekonomer, controllers och utredare. De senaste åren har efterfrågan varit ganska oförändrad, men nu ser vi fler pensionsavgångar.
 
Stockholms Stad ser positivt på nyexaminerade ekonomer. 

Industri

Flera av Sveriges i särklass största arbetsgivare finns inom industrin. En vanlig väg in för ekonomer är de traineeprogram som de flesta storföretag har. 
– Generellt sett så klarar vi oss på våra traineer. Till traineeprogrammet rekryteras det två globala ekonomer till varje vårterminsgrupp. Kanske att vi rekryterar två–fyra civilekonomer per år utöver dessa, säger Christine Gunnarsson,
presschef på ABB Sverige.
 
Även Volvo Cars anställer främst färska ekonomer via traineeprogram.
 
– Just nu tar vi inte in många nyexaminerade kandidater, med undantag för vårt årliga program Volvo Cars Graduates, säger presschef Stefan Elfström.
 
Volvo Cars kör också ett separat traineeprogram inom finans.
 
– Vi har tagit in ett antal studenter per år och har därmed under flera år haft ett flöde in i verksamheten. Den ekonomiutbildning som är intressant för oss är internationell inriktning. 

Staten

Staten fortsätter att vara en viktig sektor för civilekonomer. 
 
– Antalet högskolekonomer ser ut att öka kontinuerligt i staten varje år, säger Roger Vilhelmsson, chefekonom på Arbetsgivarverket.
 
Till detta ska läggas allt fler pensionsavgångar. En av de största statliga arbetsgivarna för ekonomer är Skatteverket. 
 
– I dag är det stora rekryteringsflödet våra sommarvikariat som sysselsätter runt 300 akademiker, främst ekonomer och jurister, säger Lise-Lotte Björkman Averbo, sektionschef på Skatteverkets personalenhet.
 
Hennes råd till ekonomer i slutet av sin utbildning är att ha koll på Skatteverkets hemsida.
 
– Det är enda stället vi annonserar ut våra sommarvikariat. Sedan är det viktigt att lägga ner lite extra tid på sin ansökan. Bli inte slentrianmässig utan lyft fram dina starka sidor ordentligt. 
 
– Vi har ett traineeprogram varje år för bland andra ekonomer. Visst är det bra med arbetslivserfarenhet men man måste ju ställa rimliga krav, säger Anita Lidberg. 

Mer på civilekonomen.se