Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Första jobbet: Sälj dig inte för billigt!

Titta på hela paketet, inte bara lönen, när du förhandlar om ditt första jobb! Det råder David Carlsson, ombudsman på Civilekonomerna.

David Carlsson är ombudsman på Civilekonomerna och arbetar ofta i förbundets medlemsjour. Här får han många samtal från nyutexaminerade som är på väg ut på arbetsmarknaden.
– Ett generellt råd dagen du får ett anställningsavtal i din hand, är att inte skriva på innan du har granskat avtalet. Som ung kan det vara svårt att veta vilka regler som gäller på arbetsmarknaden och vilka rättigheter du har. I medlemsjouren hjälper vi medlemmar med att granska anställningsavtal och ge förslag på formuleringar. Med hjälp av vår lönestatistik kan du också få en bild av vad som är en marknadsmässig lön för den tjänst du söker, säger David Carlsson.
Inför första jobbet är det lätt att stirra sig blind på lönen och glömma viktiga delar som övertid, tjänstepension, gruppförsäkring och rätten till årlig lönerevision. Det första du bör försäkra dig om är att företaget är seriöst, är du tveksam kan du till exempel kolla med Kronofogden om företaget har några betalningsanmärkningar. Därefter bör du undersöka om företaget är ­anslutet till ett kollektivavtal. Alla stora företag är i regel kollektivavtalsanslutna, däremot är det inte lika vanligt bland små och nystartade företag.

Varför är det då så viktigt med ett kollektivavtal? Jo, där regleras dina rättigheter, som till exempel rätten till årlig lönerevision, utan en sådan har du ingen möjlighet att kräva varken lönesamtal eller löneförhöjning, men också din tjänstepension. På löner upp till 30 000 kr avsätter kollektivanslutna företag 4,5 procent av lönesumman till din pension. På belopp över 30 000 avsätts 30 procent.
Om företaget saknar kollektivavtal måste du se till att kompensera det med en högre lön så att du kan göra motsvarande insättning själv. I kollektiv­avtalet ingår också utfyllnad av sjukförsäkringen, föräldraförsäkringen, en arbetsskade- och  grupplivsförsäkring och outplacementstöd om du skulle bli uppsagd. Utan kollektivavtal går du miste om de här bitarna.

Ett råd David Carlsson ofta ger nyutexaminerade som ringer medlemsjouren är att förhandla sig till en bra ingångslön, det kan nämligen vara svårt att komma ikapp lönemässigt för den som har gått in på en låg lön. Om företaget inte är villigt att möta dig på den punkten kan du försöka få inskrivet i avtalet att lönen ska justeras om sex månader, på så sätt får du möjlighet att visa vad du går för.  Inom försäljning och finans är det vanligt med rörliga löner, men det gäller att vara vaksam, det som ser bra ut på pappret kanske inte ger så mycket i plånboken. Som nyutexaminerad bör man försöka få en så hög fast lön som möjligt och man bör även titta noga på bonuskonstruktionen. Hur mycket bonus har fallit ut tidigare? Vad händer om du säger upp dig innan bonusen faller ut? Finns bonusen reglerad i anställningsavtalet? Om inte, kan din arbetsgivare när som helst dra in den.
När det gäller provanställningar, som är vanligt förekommande bland unga på arbetsmarknaden, höjer David Carlsson ett varnande finger.
– Försök att få en tillsvidareanställning redan från början. Som provanställd är du nämligen nästan helt rättslös. Arbetsgivaren kan när som helst avsluta din anställning utan saklig grund.
Många går in i sitt första jobb med stor ­entusiasm och lägger ner både fem och tio timmar extra i veckan. Vanligtvis rapporteras övertid, som sedan kan plockas ut i pengar eller ledig tid. Men det blir allt vanligare att övertidsersättning avtalas bort. I dessa fall rekommenderar David Carlsson att man kompenseras med några extra semesterdagar och en högre lön.

Fakta

David Carlssons tips till nyutexaminerade:

❱ Skriv inte under anställningsavtalet utan att veta vad det innehåller.
❱ Undersök om företaget du söker jobb på har kollektiv­avtal, har det inte det, ­riskerar du att stå utan tjänste­pension och för­säkringspaket.
❱ Förhandla dig till en bra ingångslön, det kan vara svårt att komma ikapp löne­mässigt annars.
❱ Försök att få en tills­vidare­anställning redan från början. Som provanställd är du nästan helt rättslös och kan bli uppsagd utan saklig grund.
❱ Vänd dig till medlemsjouren om du har frågor om anställnings­avtal eller ­marknadsmässiga löner.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se