Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Joakim Björck Foto: Emelie Asplund

En möjlighet att utvecklas som person

Vinsterna med att vidareutbilda sig kan vara olika. För Joakim Björck handlade det om att vidareutvecklas som person.

”Jag tror inte nödvändigtvis att lärandet sker genom att gå kurser. Det kan lika gärna vara så att man vågar utsätta sig för saker och gå utanför sin komfortzon. Att man får möjligheten att prova på saker i arbetslivet, att man får ta ansvar, vara med i projekt och så vidare. Man måste ut och brottas, konfronteras med saker som man kanske inte helt har grepp om, och man måste få detta i lagom stora bitar. När man är nyfiken och ställer de där varför-frågorna, det är då man lär sig. Jag var mer eller mindre känd på universiteten som den som alltid ställer frågor. 

Jag har alltid varit nyfiken och mer försiktigt närmat mig områden som verkar intressanta, eller viktiga att förstå. Det är också viktigt att ha personer som tror på en. Jag hade förmånen att gå en utbildning som var förlagd över två års tid som hette Leadership 2000. Det var min dåvarande arbetsgivare Baxter, som anordnade den i samarbete med en välrenommerad skola i Schweiz. Jag blev då nominerad av mina chefer som en potentiell framtida ledare och var en av de 20 utvalda på ett företag med 100 000 medarbetare. Det var fantastiskt att få en sådan möjlighet mitt i karriären och en boost för självförtroendet. Det har pushat mig att våga ta för mig lite mer. 

Jag har svårt att se en direkt koppling mellan vidareutbildning, löneutveckling och framgång i karriären. Men jag tror att den skapar förutsättningar för den anställde att ta nästa steg. Det räcker givetvis inte att bara sätta sig på skolbänken och vidareutbilda sig så blir man hög chef eller vad man nu har för ambitioner. Det krävs utöver det vilja, en drivkraft, tajming, tur, med andra ord en mängd saker i tillägg till utbildning.
För mig är det absolut ett sätt att underbygga möjligheterna att utvecklas som person, som chef och ledare.”

Fakta

Joakim Björck
Jobbar som: Ekonomidirektör för Västra Götalandsregionen.
Bakgrund: Finance Director och Vice President Finance inom medicintekniksektorn, bland annat på Mölnlycke Healthcare AB och Baxter Inc.
Utbildning: Ekonomexamen från Lunds universitet.
Vidareutbildning: UGL – Utveckling av grupp och ledare – som anordnas av Gällöfsta Utbildning AB. Leadership 2000 som arrangerades av Baxter.

Mer på civilekonomen.se