Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Vilken försäkring är viktigast?

Som medlem i Civilekonomerna kan du teckna förmånliga gruppförsäkringar hos If. Thomas Nystedt, avtalsansvarig på If, svarar på fyra snabba frågor.

Vilken av de åtta gruppförsäkringarna tycker du är viktigast att teckna? 
– Livförsäkring och Olycksfallsförsäkring är två försäkringar jag tycker att man bör ha. Livförsäkring på grund av omtanke om eventuella efterlevande. En livförsäkring kan vara skillnaden som gör att man får bo kvar i ett gemensamt boende med gemensamma lån om den ena parten skulle avlida. Olycksfallsförsäkring för att det ger ett omfattande skydd om olyckan är framme, svåra skador på grund av olycksfall är vanligare än man tror. 

Vad är skillnaden mellan en gruppförsäkring och en individuell? 
– En gruppförsäkring är lättare att köpa. Den har till exempel en enklare hälsodeklaration än vad en privat försäkring har. Då många personer är med och delar på risken så har den också många gånger ett lägre pris. För att gruppförsäkring ska passa så många som möjligt så kan val av ersättningsnivåer och vissa villkor skilja sig från privata försäkringar. En privat försäkring har högre inträdeskrav och är ofta dyrare, men kan ibland vara mer omfattande och erbjuda högre ersättningsbelopp.

Kan man även försäkra familjen i gruppförsäkringen?
– Ja. Din partner kan köpa försäkringar till samma pris och omfattning som medlemmen. Även barnen kan försäkras i barnförsäkringen, en annan fördel med gruppförsäkring är att du bara betalar ett pris oavsett antal barn. 

Vilken försäkring är populärast bland medlemmarna? 
– Olycksfall. Sannolikt beror det på att de flesta människor har god kännedom om just olycksfallsförsäkring och det skydd den ger.

Mer på civilekonomen.se