Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Linkedin hetare än någonsin

Bygg ditt varumärke, knyt nya kontakter och hitta nästa drömjobb. Linkedin har aldrig varit mer relevant. Här berättar Linkedin-experten Mats Kullenberg om de viktigaste knepen för att hänga med.

Rullar allt på i yrkeslivet? Bra, då kan det vara läge att jobba regelbundet med din Linkedin-profil. En uppdaterad profil på affärsplattformen är idag en hygienfaktor.

Cirka 3,5 miljoner svenska medlemmar och 640 miljoner runt om i världen talar sitt tydliga språk. För den som tar sig tid erbjuds mycket inspiration och arbetsrelaterat material, men utbudet är nästan ”för mycket”. Mats Kullenberg föreslår att man skapar så många kontakter som möjligt med allt från gamla studiekamrater till leverantörer. Målet är att bygga upp ett stort och varierat nätverk.

Läs mer: Nätverka med framgång

Mörkhårig man med kort skägg pratar om att Linkedin är hetare än någonsin
Mats Kullenberg.

— Ju bättre nätverk du har desto bättre vaccinerad är du mot all sorts diskriminering i yrkeslivet. Det är en viktig fråga, inte minst för seniora medarbetare.

Hur många kontakter bör man då satsa på? Ja, rekryterarens råd är minst 500 kontakter, profiler med få kontakter signalerar lågt engagemang. Det finns mycket att tänka på för att få till en bra profil, Dreamwork har därför gett ut ett white paper med omfattande tips.

Läs även: Åldersdiskriminering, äldre ses som tröga

Lägg en grund med de här tre inledande tipsen bild, rubrik och sammanfattning:

  • Ha en aktuell och professionell bild på dig själv framifrån där ansiktet syns tydligt. Profiler med foto har sju gånger så stor chans att bli visade, profiler utan bild sorterar vi bort direkt.
  • Rubriken ger ett första viktigt intryck. Ange din jobbtitel och företaget där du arbetar, beskriv vad du gör med en mening. Var gärna personlig. Med rätt nyckelord ökar oddsen för att du hittas av rekryterarna.
  • Satsa på att skriva en bra sammanfattning.Tänk på vad du vill förmedla, få med nyckelord, din bakgrund och var kortfattad. Skriv enkelt och gärna med lite humor. Våga vara både professionell och personlig.

Med de här stegen har du skapat en bra grund för din profil. Sedan är det bara att utveckla, för ju mer information, värderingar och kultur som din profil rymmer, desto bättre.

— Se det som ett dagligt arbetsverktyg. Fokusera på din profil och nätverkandet. Gå med i grupper och var aktiv. Och kom ihåg att nätverka i verkliga livet också, nästa drömjobb kanske kommer via din granne.

Läs också: Håll dig anställningsbar


Annons:

Bli medlem

Civilekonomerna avser att gå samman med Jusek och bilda ett nytt och modernt fackförbund. Här kan du läsa mer om det planerade samgåendet.

MATS KULLENBERG, 55

Bor: I Helsingborg.
Familj: Flickvän, tre barn samt en häst.
Bakgrund: Sjöofficer som arbetar i rekryteringsbranschen sedan 1998, idag vd på rekryteringsfirman Dreamwork, ”jag arbetar med människor som ska jobba ihop med människor, tack gode gud för det, så är vår tagline it´s personal”.
Om facket: ”Jag tror att facken kan tillföra ett stort värde i att uppmuntra sina medlemmar att vara förberedda på att byta jobb eller karriärväxla, inte minst genom att alltid ha en uppdaterad Linkedin-profil”.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se