Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Ny utbildningsväg in i revisorsjobbet

Handelshögskolan i Göteborg erbjuder nu en ny väg in i revisorsjobbet. Från hösten 2017 finns ett skräddarsytt kurspaket för den som vill bli auktoriserad revisor, men även ekonomichef, controller eller konsult.

Det nya ettåriga kurspaketet har fått titeln Avancerad externredovisning med juridik. Studenterna får lära sig om reglering och praktisk tillämpning inom både externredovisning och juridik. Lärarna på kurserna har både akademisk och praktisk bakgrund och utbildningen inkluderar via ett nära samarbete med näringslivet även gästföreläsningar och att företag involveras i praktikfall.

Kurserna uppfyller kraven för att bli auktoriserad revisor.

Anna Karin Pettersson.

– Det nya kurspaketet är ett resultat av en dialog med revisionsbranschen som efterfrågat en utbildning av detta slag, säger universitetslektor Anna Karin Pettersson, som är kurskoordinator och en av fyra lärare på den nya utbildningen på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Läs även: Nästan 1 000 nya jobb på fem byråer

Flera prognoser och studier den senaste tiden skvallrar om att arbetsmarknaden ser mycket god ut för den här typen av yrkesinriktningar och att efterfrågan är stor på kompetent och välutbildad personal inom ekonomiområdet. Stefan Fölster på Reforminstitutet har också slagit fast att kombinationen ekonomi och juridiska kunskaper tillsammans med digitaliseringskompetens kommer att bli särskilt eftertraktad i framtiden.

– Det är mycket positivt att Handelshögskolan erbjuder ett tydligt kurspaket med inriktning mot revision. Det underlättar för oss i vår rekryteringsprocess, då kurspaketet mot revision säkerställer en bra grund för en fortsatt karriär som auktoriserad revisor, säger Katarina Roddar, personaldirektör på PwC, i ett uttalande.

Läs även: Revisorsyrket har blivit tråkigare

– Vi är mycket positiva till detta initiativ från Handels. En fördjupning i kvalificerade redovisningsfrågor, juridik och beskattning ger en mycket bra teoretisk plattform för våra blivande revisorsassistenter och stärker deras framtida förmåga att lösa komplexa frågeställningar i klientmiljö, tillägger Fredrik Jonsson på Deloitte.

Det nya kurspaketet är på en avancerad nivå. Det innebär att för att kunna söka den ettåriga kursen måste man ha en avslutad kandidatexamen. Efter avslutad utbildning kan man ansöka om en magisterexamen i företagsekonomi.

– Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna och kurspaketet är särskilt anpassat för dem. Men utbildningen är bredare och öppnar dörrar till fler yrken, som ekonomichef, controller och konsult inom olika områden, förklarar Anna Karin Pettersson, som själv arbetat både på PwC och Deloitte.

Läs även: Brist på lärare hotar ekonomutbildningen

Fyra kurser ingår

Följande fyra kurser ingår i kurspaketet Avancerad externredovisning med juridik:

• Avancerad externredovisning, 15 hp
• Juridik för ekonomer, 15 hp
• Beskattningsrätt 1, 15 hp
• Magisteruppsats inom externredovisning, 15 hp

50 studenter kommer att antas till kurspaketet hösten 2017.
Sista ansökningsdag den 18 april.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se