Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Civilekonomen 8-2014

I Civilekonomen nummer 8-2014 kan du bland annat läsa.

Månadens case
Heleri Uus har vuxit upp och läst till ekonom i Estland. När hon kom till Sverige saknade hon både språket och kunskap om arbetsmarknaden. 

Månadens jobb
Viktor Munkhammar är ekonomijournalist på Dagens Industri. 

Trendspaning
Många har ett nära förhållande till sin mobil. I framtiden kommer banden att stärkas genom digitala assistenter. 

Gästkrönikan
Trodde du att du säkrat din plats i Googles flöde genom att ha en massa besökare på din sajt? Det är långt ifrån säkert.  Michael Wahlgren tar död på de fem vanligaste myterna om Google.

Mötet: Ekonomen som aldrig ger sig
Restaurangchefen Azita Shariati tyckte inte att hon behövdes på Sodexo och lämnade in en avskedsansökan. Det blev i stället startskottet för en blixtrande karriär inom företaget. I dag är hon vd.

Dokument: Vägen till forskartoppen
Med  namn som bästsäljarförfattaren Thomas Piketty har 
ekonomforskarna plötsligt fått status som rockstjärnor. Men för att ta sig till forskartoppen krävs mer än bara intresse och ett väl utfört jobb. Hanna Sistek har tagit reda på hur man gör.

Verktyg: Tema Young professionals
Som ung och ny i yrket kan det vara bra att känna till hur företagens talang- och karriärprogram fungerar.  Upplägget varierar nämligen kraftigt från företag till företag. Vi tipsar om vad du ska hålla utkik efter. 

Boksmart
Strategisk planering kan ge stora konkurrensfördelar. 

Lönefrågan
Jan Lidström svarar på en lönefråga

Dilemmat
Hur hittar jag rätt balans mellan arbete och fritid? Patrick Grimlund ger råd.

Min passion
Mystiken och det kringflackande livet har alltid fascinerat Anette Isaksson. Nu lever hon mitt i det – på arbetsplatsen Cirkus Scott.  

Mer på civilekonomen.se