Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Civilekonomen 7-2013

I Civilekonomen nummer 7-2013 kan du bland annat läsa.

Månadens case
Föräldraledighet är ett gyllene tillfälle att byta karriär. Det menar EU-rådgivaren Karin Nilsson som drog i gång ett eget företag under föräldraledigheten.

Karriär
Martin Sterneryd sköter inte bara försäljningen för Mornington hotel i Bromma, han leder också träningspass för gäster på arbetstid.

Medlemsfrågan
Får jag använda jobbdatorn privat? Ombudsman Johnny Cvetkovski vet.

Karriärtipset
Med Viveka Andersson.

Månadens jobb
Chief information officer (CIO) – så funkar jobbet.

Mötet
Håkan Sörman är vd för SKL, vars medlemmar – 290 kommuner och 20 landsting – sysselsätter över en miljon anställda. Möt mannen som slåss för kommunernas självstyre.

Dokument
Arbetet som interimskonsult innebär varierande arbetsuppgifter men också osäkerhet om vad som blir morgondagens uppdrag. Civilekonomen möter ekonomerna som trivs med att kliva in under en begränsad tid.

Guiden: Vidareutbildning
Vidareutbildning innebär inte alltid att du packar väskan och reser iväg på några dagars kurs. Numera finns det en guldgruva av kurser på nätet för den som vill specialisera sig eller hålla sig ajour med ny kunskap. Alltifrån korta gratiskurser på prestigeskolor som Stanford och Harvard till hela MBA-utbildningar på distans.

Lönefrågan
Rätt lön för en logistikchef? Jan Lidström vet. 

Boksmart
Knäck sju kreativitetskoder och omvandla dina idéer till framgång.

Dilemmat
Nyexad och svårt med jobb. Coachen Patrick Grimlund ger råd. 

ETC
Revolution i tv-världen.

Min passion
Beatrice Ehrström brinner för ”omöjlig konst”. 

Mer på civilekonomen.se