Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
SPP:s försäkringschef Michaela Bruneheim trivs när hon får experimentera i köket. Foto: Annika af Klercker.

Michaela Bruneheim: Jag tror inte vassa armbågar funkar i längden

När Michaela Bruneheim, chef för SPP Försäkring, utsågs till årets karriärist blev hon minst sagt förvånad. 33-åringen säger sig nämligen helt sakna vassa armbågar. Men hon gillar att testa nya saker. Både i jobbet och hemma i köket.

På Stockholms centralstation kryllar det av orangeklädda. Pensionsmyndighetens utsända är på plats för att informera, eller rättare sagt … för att stilla oro. Stora skyltar basunerar ut ännu större frågor:

Vad händer om du får barn?

Vad händer om du blir sjuk och arbetslös?

För de flesta ger den sortens funderingar ångest. För Michaela Bruneheim, kvinnan jag ska träffa i SPP:s glaskoloss på andra sidan Vasagatan, är pensioner och försäkringar i stället synonymt med en kometkarriär. Nyligen utsåg tidningen Veckans Affärer SPP:s 33-åriga försäkringschef till ”Årets karriärist”. Men vem är hon?

Michaela Bruneheim var en sådan som älskade alla ämnen i skolan. Matte, religion, historia, filosofi … rubbet. Efter gymnasiet valde hon att ”känna sig fram”. Hon började med att plugga italienska i Florens, sedan gjorde hon en säsong på skidhotellet Club Med i schweiziska Wengen.

Läs även: Störst löneskillnad i finanssektorn

Michaela Bruneheim, SPP.

Michaela Bruneheim träffade en australisk kille och bestämde sig för att flytta med honom till Sydney. Där tog hon ett jobb på Alfa Laval. Inget glamouröst. Hon katalogiserade produktutbudet och jobbade på lagret. När anställning och kärleksrelation avslutats var det hög tid att återvända till Sverige.

Michaela Bruneheim flyttade hem till Stockholm för att börja på Handelshögskolan. Valet var resultatet av hennes sedvanliga ”hålla-alla-dörrar-öppna-taktik”. Juridiken lockade också, men ekonomi var en mer universell kompetens. Med en civilekonomutbildning skulle hon kunna bo och jobba var som helst, med i stort sett vad som helst.

De fyra åren på Handels flög förbi. Mot slutet av utbildningen höll norska Storebrand, Nordens största pensionskoncern, en presentation på skolan. En kompis till Michaela Bruneheim hade talat sig varm för deras trainee-program. Michaela sökte och insåg ganska omgående hur gärna hon ville komma in. Chefen för programmet hade inramade foton på samtliga adepter på sitt kontor. 70 av 100 trainees visade sig vara kvar inom koncernen – vars ledning avsatte en heldag åt att närvara vid slut-intervjuerna. Vid dessa gjorde Michaela Bruneheim så bra ifrån sig att hon lade beslag på en av de eftertraktade platserna.

Sedan dess har det gått fort. Efter två år som trainee – Michaela Bruneheim fick prova på en rad affärsområden – anställdes hon som affärsutvecklare på SPP i Stockholm. Ett och ett halvt år senare landade hon, blott 30 år gammal, jobbet som chef för försäkring.

Läs även: Folksams vd vill bli ihågkommen som snäll

Michaela Bruneheim tar emot i receptionen på tredje våningen. Ärmlös klänning med breda ränder, håret i stram knut, ett nätt armbandsur kring vänster handled. Hon ser korrekt ut; mer alert än de fredagströtta kollegor som samlats i personalmatsalen för en after work. Försäkringschefen kan inte delta. Efter intervjun måste hon hasta vidare till Arlanda.

När vi slagit oss ned i ett konferensrum säger hon att hon trodde att priset var ett skämt. Många säger så, för att visa hur ödmjuka de är, men Michaela Bruneheim trodde verkligen det. Hon hade nyligen varit på en kurs om IT-säkerhet. När vinstbeskedet dök upp i inkorgen ringde hon IT-avdelningen: ”Jag tror att jag har fått ett sådant här spammejl.”

Det var inget spratt. Veckans Affärers jury hade valt ut 101 talanger; Michaela Bruneheim var inte bara en av de utvalda – hon var en av fem att vinna en klass: ”Årets karriärist”. Hon firade den kvällen, tapas med några vänner på Boquerian, men kom inte ifrån känslan att titeln inte klädde henne. ”Karriärist”. Många föreställer sig då en manipulatör med vassa armbågar.

– Jag tror inte att vassa armbågar funkar i längden, säger hon. Det är inte riktigt jag att ha en plan och vara taktisk för att ta mig hit och dit. Relationer är förstås viktiga på en arbetsplats, men de måste vara genuina.

Läs även: Framgångsrika företag bra på att spana in talanger

Hon saknar dessutom en av karriäristens mest framträdande egenskaper: föreställningsförmåga.

– Jag är en öppen bok, kan inte dölja mina känslor. Är jag glad syns det. Men jag kan inte heller dölja om jag är stressad eller irriterad.

”Försäkring och pension”. När man frågar barn vad de drömmer om att jobba med när de blir stora är det ingen som svarar så. Jag frågar hur hon gör på middagar; försöker hon dölja vad hon jobbar med för att inte uppfattas som tråkig? Nej då, skrattar hon. Tvärtom. Hon är stolt över det hon gör.

Men ponera att du hamnar bredvid någon du inte känner. Hur beskriver du ditt jobb?

– Nästan var tionde svensk har sin pension hos oss, så jag säger det: Jag jobbar för att göra deras framtid så bra som möjligt. Ponera att något oförutsett händer. Efter 90 dagar, när arbetsgivaren och Försäkringskassan betalat ut sjukersättning, går ett försäkringsbolag som SPP in och toppar upp ersättningen.

Läs även: Fondförvaltare med fokus på hållbarhet

Som chef för försäkringar har Michaela handlat och implementerat ett nytt IT-system, och infört systematiskt hälsoarbete.

– Det proaktiva arbetet med hälsa är jag stolt över. Hur kan vi förhindra att någon blir sjuk in the first place? Lyckas vi är det positivt för den anställde, för arbetsgivaren, för försäkringsbolaget och för samhället. Det är win-win för alla stakeholders.

Framför allt har hon lyckats göra SPP ”valbart” som riskleverantör. När företagsrådgivare som Söderberg & Partners och Max Matthiessen agerar konsult åt arbetsgivare är SPP numera ett av alternativen.

– Om vi blir valda så är det mitt jobb att bedöma vilken risk vi tar på oss, och vad det ska kosta för arbetsgivaren.

Rent krasst måste målet vara att betala ut så lite som möjligt?

– Nej, vårt mål är att skänka trygghet. Att betala, det är vår leverans. Men vid ett skaderegleringstillfälle måste vi förstås konstatera att det inte är oriktiga uppgifter.

Läs även: Disciplinärenden inom finans på rekordnivåer

Hur är det att verka i finansbranschen. Dras ni alla över en kam?

– Jag kan inte jämföra med hur det var innan Lehman (investmentbanken som gick omkull 2008, reds anmärkning), då pluggade jag fortfarande, men visst är det tråkigt när några enskilda företags agerande drabbar en hel bransch. Det sunda är att det ställs högre krav på transparens nu för tiden. Vilka avgifter tar vi ut? Vilka värderingar har vi?

Michaela Bruneheim tror att branschen står inför stora förändringar.

– Finans- och försäkringsbranschen är en av få som inte genomgått en riktigt disruptiv transformation än. Media har gjort det, musikbranschen, taxinäringen … Min bransch väntar fortfarande.

Hon sneglar på armbandsuret. Snart måste hon iväg till Arlanda.

Hur mycket jobbar du egentligen, är det Gordon Gekko-tider?

– Haha! Nej, SPP har en sund inställning till arbetstid. För mig är det viktigt med balans och återhämtning. Middagen är till exempel helig för mig.

Läs även: Bankanställda vill gå i pension tidigt

Mat är Michaela Bruneheims avkoppling. Varje vecka träffas kompisgänget för att laga mat på en mystery box; en låda med för kocken okända ingredienser.

– Jag älskar att laga nya saker, prova nytt. Det är precis som på jobbet. Jag är generalist, erövrar hellre nya jaktmarker än blir lite bättre på något jag redan kan.

Michaela Bruneheim berättar, inte utan avundsjuka i rösten, att hennes föräldrar, båda nyblivna pensionärer, numera har all tid i världen för matlagning. Hur ser hon på sin egen pensionärstillvaro?

– Samma princip som när jag pluggade egentligen. Jag vill hålla så många dörrar som möjligt öppna. Vet inte exakt vad jag kommer att hitta på när jag är sextionågonting, men jag vet att jag kommer att vilja ha möjlighet att göra det jag känner för.

MICHAELA BRUNEHEIM

Ålder: 33 år.
Född: I Lund men flyttade redan sitt första levnadsår till Danderyd där hon är uppväxt. Har emellanåt, när pappas jobb krävt det, bott i Schweiz och USA.
Bor: Bostadsrätt i stadsdelen Gärdet i Stockholm.
Familj: Mamma, pappa och två bröder.
Utbildning: Samhällsvetenskapliga linjen på Viktor Rydbergs gymnasium. Sedan 4-årig civil-
ekonomutbildning på Handels, med inriktning på redovisning och finansiering.
Karriär: Började på Storebrand 2010, först som trainee. 2012 blev hon affärsutvecklare på SPP (med inriktning på solvens-2). Sedan 2013 SPP:s chef för försäkring. Utsågs 2017 till Sveriges mest begåvade karriärist av tidningen Veckans Affärer.
Fritidsintressen: Matlagning, resor och skidåkning.

Michaela Bruneheims pensionstips

  1. Börja tidigt! ”Pensionen känns så långt borta att man inte kan ta in det. Att spara till pensionen är på sätt och vis som att spara till en annan person, så många sticker huvudet i sanden. Men börja så fort du kan, ditt framtida jag kommer att tacka dig. Ränta-på-ränta-effekten gör skillnad.”
  2. Månadsspara. ”Det är klokt att vara långsiktig, att inte försöka göra klipp vid konjunktursvängningar, för det kan lätt bli fel. Sedan vill jag personligen rekommendera indexfonder. Aktivt förvaltade fonder kan vara bra, men är dyrare. Indexfonder är ett bra alternativ för de som inte kan eller vill vara engagerade.”

  3. Se över sparandet. ”Jag sätter mig ned en gång i kvartalet för att vikta om och kontrollera att jag har rätt riskprofil. Sätt av en kväll om året till pensionen, mer tid behöver man inte lägga. Se upp för avgifter. Dyra avgifter dras direkt från ditt kapital så be att få se alla avgifter, det har du rätt till.”

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se