Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

”Ledaren måste klättra upp i träd”

Intervju: 24 år har gått sedan förre SAS-chefen Jan Carlzon gav ut bästsäljaren Riv pyramiderna. Håller hans budskap ännu i dag?

Din ledarskapsbok Riv Pyramiderna har sedan ­utgivningen 1985 sålts i hundratusentals exemplar världen över och säljs ännu i dag. Vad gör boken fortfarande aktuell? 
– Det är inte så konstigt. Ju mer öppen konkurrens och gränsfri ekonomi vi får desto mer relevant blir boken. Den är egentligen simpel men ändå beskriver den något svårt, nämligen att förstå hur man skapar kundstyrda företag och hur man överger det gamla chefskapet för att bli en visionär och strategisk ledare som för ut ansvar i organisationen.
Fungerar dina budskap verkligen i dag? På SAS jobbade du mycket med differentiering via service och kvalité. I dag handlar väl allt om pris.
– Det finns ju en massa starka varumärken inom konfektion. De skulle inte ha någon framtid om det bara är priset som gäller.
Men inom flyget är det väl så?
– Är det? Om nu Ryanair kommer in med låga priser – vad säger att etablerade flygbolag ska gå ut och konkurrera med dem? Affärsresenären sätter sig knappast på bussen till Skavsta. Simon Spies (pionjär i charterbranschen, reds anm.) sa en gång till mig: ”Jan glöm aldrig bort att det svåraste med att göra bra affärer är att tacka nej till dem dåliga.” Det är genialt.
Som vd valde du att hantera strukturella utmaningar offensivt. Har dagens företagsledare blivit för defensiva?

– Jag hävdar att svensk kultur saknar affärsmannaskap. Vi är kostnadsadministratörer, vi teknikutvecklar och vi är finansiella arkitekter. Om vi inte ändrar företagskulturen kommer vi att successivt tappa konkurrenskraft. Det finns ingen människa som har köpt en Volvo eller Ericsson bara för att dessa har låga kostnader.
Vilka är det största misstaget man kan begå som ny chef?
– Det finns ett kapitel i min bok som heter Plötsligt var jag chef där jag berättar att jag var rädd för att inte bli accepterad eftersom alla var jämnåriga.  Trots min osäkerhet så försökte jag spela chef liksom John Wayne. Men du är inte vald till chef eller ledare för att bli en annan än den du är. Det är de kvalitéerna du har som du måste utveckla och föra vidare.
Vem passar inte som chef?
– Jag har gång på gång gått på den analytiske chefen som är så genomtänkt och så klar i alla argumentationer. Du tänker att den här killen eller flickan måste vara fullständigt lysande som ledare. Men det har alltid gått snett. När du är så konsultaktigt genomtänkt och klar så har du slutat lyssna utifrån. Det går inte. Den gode ledaren utvecklar strategier, kommunicerar och får människor att gå.
Hur viktigt är det att synas som chef?
– Ett synligt ledarskap är mycket viktigare än vad man tror. Jag tror att den visionära och strategiska ledaren måste klättra upp i träd. Han måste ropa högt så att alla ser och hör honom. Han får gärna dela med sig av sina livsfilosofier. Det skapar en samhörighet. Kan du associera dig till den individen och förstå hans eller hennes tänk då kan du också ställa upp.
Blir det någon uppföljare av Riv Pyramiderna?
– Om det blir en bok så ska jag skriva om den melankoli som uppstår när en ledare som i 40 år haft sin agenda planerat minutvis plötsligt får för sig att strecka av måndagar och fredagar och tror att det ska öppna oceaner av glädje och frihet och egent­ligen bara skapar ett slags sorg och melankoli därför att du är helt otränad och ovan.

Fakta

Har suttit längst på SAS-tronen

Namn: Jan Carlzon.
❱ Född: 1941.
❱ Familj: Hustru och två barn plus tre barn från tidigare äktenskap.
❱ Bor: Djursholm.
❱ Utbildning: Civilekonom från Handels i Stockholm.
❱ Karriär: Började sin vd-karriär på Vingresor. Efter det blev det Linjeflyg. Mellan 1980 och 1993 var han vd och koncernchef för SAS. Därefter har han varit
riskkapitalist, haft diverse sty­relseuppdrag och är i dag ordförande i Före­tagarna. Han är även ordförande i ideella organisationen Mentor som hjälper ungdomar att stå emot våld och droger.
❱ Kuriosa: I boken Historiens
100 viktigaste svenskar är han en av 15 i dag levande personer och en av bara 8 näringslivspersoner genom hela historien.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se