Civilekonom med tydliga baktankar
– Att få ställa mig i köket efter en lång dag på jobbet är för mig ren avkoppling. Det gör att jag spenderar stor del av min lediga tid med att baka, förklarar Linda.
En perfekt helg börjar med att gå upp en tidig lördagsmorgon för att grädda av bullarna hon satt på jäsning kvällen innan. Sedan fortsätter hon gärna med att utveckla både gamla och nya recept för att skapa bakverk, såväl goda som vackra att vila ögonen på. Hon har en förkärlek för klassiska bakverk i miniformat och menar att dessa ska utformas som små konstverk.
Läs också: Ekonom med rätt att mäta
Linda Olofssons dröm är att till slut få driva sitt eget bageri och café. I så fall skulle hon få stor nytta av sin ekonomiutbildning och sina jobberfarenheter.
– En nyckelkomponent i alla typer av bolag är att förstå ekonomin i verksamheten.
Bloggen Lindasgodaste är det första steget mot att någon gång i framtiden kunna driva en verksamhet kopplad till det största intresset.
Läs också: Civilekonomen som följde sin designdröm
– Idag njuter jag dock av att få arbeta och utvecklas som ekonom inom ett bolag som ägnar sig åt ett annat av mina intressen, nämligen resor.
Linda Olofsson har bakat så länge hon kan minnas. Det stora intresset har hon ärvt från sin mormor, som hon fortfarande bakar med så fort hon får chansen. Hon har också en annan teori om vad som lockar henne med bakning.
– Jag triggas av att se hur man, genom att förstå ekonomi, kan hjälpa företag att utvecklas. Jag gillar att vara en proaktiv spelare som gärna stöttar andra. När det gäller bakning förbättrar jag andras tillvaro genom att bjuda på en nygräddad kanelbulle.
Linda Olofsson
Ålder:27
Bor: Sundbyberg
Blogg: http//nouw.com/lindasgodaste
Familj: Sambon Johan
Bakgrund: Businesscontroller & dalkulla
Utbildning: Civilekonom vid Örebro universitet
Ytterligare intressen: Resa, skidåkning, foto
Motto: Är dom små får man ta två!