Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Hästen Sammy, kaninen Gabby, ugglan Izzy, hunden Reggy och katten Kelly lär barn och unga om empati och vänskap via Peppy Pals appar och e-böcker.

Rosie Linders start up lär barn om empati

Hon är civilekonomen som hoppade av sitt trygga jobb på Riksbyggen för att kasta sig rakt ut i spelvärlden. Nu leder Rosie Linder ett team på sex personer i ett start up-företag som vill bidra till en bättre värld.

Företaget och spelen som utvecklas går under samlingsnamnet Peppy Pals. Det handlar om appar och e-böcker som på lekfulla sätt lär barn om känslor, empati och vänskap.

Rosie Linder.

– Inspirationen kom från mina egna barn. Den kraften som spel har borde kunna användas till något djupare än att skjuta varandra och måla dockor. Våra spel är en brygga mellan föräldrar och barn, lärare och elever. Nästa steg är att börja jobba även mot vuxna. Social och emotionell intelligens är en framgångsfaktor för alla, oavsett ålder, säger Rosie Linder.

Läs även: Dags att starta eget?

Peppy Pals började ta form redan 2013, men det dröjde två år innan Rosie Linder var redo att ägna all sin tid åt det egna företaget.

– Jag är en trygg person, men om jag hade tvingats att säga upp mig redan 2013 hade inte Peppy Pals funnits. Jag hade en förstående arbetsgivare och kunde först gå ned i tid. När vi fick finansiering och stöd från Reach for Change vågade jag säga upp mig.

Läs även: Så håller du modet uppe som egenföretagare

Att start up- och spelbranschen är så mansdominerad och ungdomlig fick henne aldrig att tveka. Tror det hjälper att inte bygga hinder för sig själv, menar Rosie Linder, som vet vad hon själv kan och har byggt ett team av medarbetare, alla delägare, som har kunskaperna hon själv saknar.

– Civilekonomutbildningen har jag alltid i bagaget. Förutom den ekonomiska grunden kan jag hantera affärer, eftersom jag jobbat som inköpare och med förhandlingar.

Rosie Linder

Ålder: 49 år.
Familj: Två döttrar, 14 och 17 år. Gift med Johan.
Bor: Danderyd.
Utbildning: Civilekonom från Stockholms universitet.
Gör: Social entreprenör, vd och grundare av Peppy Pals.
Kuriosa: Kan dansa magdans.

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se