Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Porlande passionerad

För ekonomen Robert Dykes finns vardagen i Stockholm men passionen i Sundsvall. Sedan 2013 driver han och pappa Dick Dykes ett mikrobryggeri på Alnön, utanför Sundsvall.

Öl har alltid varit en konstant i Robert Dykes liv. Pappans hobbybryggeri i garaget färgade barndomen i Sundsvall. I garaget fanns ölhantverket, darttavlan, pingisbordet, familjen och vännerna. 

– I den engelska kulturen har öl en social funktion, det är på puben man möter andra och pratar ut om sin dag. Och i min relation till pappa är ölet helt klart ett starkt kitt, det har alltid hänt så mycket spännande runt honom! 

Robert Dykes läste till civilekonom i Lund och praktiserade ett halvår på Nya Zeeland. Därefter skrev han en kandidatuppsats om socialt ansvarstagande (CSR) samt arbetade i drygt tre år på Exportrådet i Peking. Väl hemma igen ringde Robert Dykes sin far och undrade om det inte var dags att skala upp hobbybryggeriet till ett bolag. 

Vill du starta eget

– För att lyckas krävs också kunskap i hur man skalar upp en verksamhet med analys av marknad, kundgrupper, tillstånd och förståelse för hur man bygger och förmedlar en bra historia.

Robert Dykes hänvisar till sin utbildning som en bra plattform för att driva och utveckla bryggeriet. 

– Många företagare vill klara allt själva men man ska inte tveka att ta in den här kunskapen utifrån, om den saknas.

Ännu så länge kombinerar Robert Dykes engagemanget i familjebryggeriet med sin tjänst på IBM. Drömmen är att kunna arbeta på heltid i bolaget – och leva sin passion fullt ut. 

–Vi kommer inte bli några mångmiljonärer men belöningen är att jobba med min far, bygga varumärket, se verksamheten öka och skapa upplevelser. 

Kan du driva eget parallellt med anställning


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

Robert Dykes, 36 år

Bor: I Stockholm.
Familj: Fru och ett barn.
Bakgrund: Civilekonom med inriktning på entreprenörsskap och internationalisering, utbildad vid Lunds Universitet, arbetar idag på IBM, partneransvarig för Watson & Health i Norden, Baltikum och Östra Europa. Driver också bryggeriet Dykes Brewery på Alnön, utanför Sundsvall.
Om fackförbund: ”Jag är positiv till facken, som vi säger i England, there is strength in numbers. Facken kan driva tunga frågor
och budskap kollektivt”.

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se