Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Foto: Oscar Wettersten

Förtrollad av cirkus

I våras fick Anette Isaksson jobb som projektledare på Cirkus Scott. Under sommaren har hon turnerat runt på 17 svenska orter. – För mig är det här ett drömjobb. Ända sedan jag var liten har jag fascinerats av mystiken kring cirkus, säger hon.

Egentligen var det en slump att hon hörde talas om jobbet. Hon hade precis fått en annan anställning, men så fick hon tips om att Cirkus Scott sökte en projektledare.

– Jag tackade nej till den andra tjänsten. Det var en chansning, men jag kände att det här var något jag inte kunde strunta i.

Cirkusens väsen har förtrollat henne ändå sedan hon var liten. Mystiken, det kringflackande livet, den speciella livsstilen. Och nu är hon mitt upp i det. Arbetsdagarna kan minst sagt se lite olika ut.

– Mitt jobb är att ha koll på helheten. Allt ifrån att logistiken ska fungera, till att arbeta med produktionen eller med marknadsföring i traditionella och sociala medier. 

Ibland får hon rycka in och lösa akuta problem.

– En gång fick jag meka med en traktor som gått sönder vid tio på kvällen. Vi behövde den dagen efter och var tvungna att ta reda på vad felet var. 

Det är ofta långa arbetsdagar, från nio på morgonen till sex, sju på kvällen, och ibland arbetar hon även under föreställningarna.

Hur är det att leva husvagnsliv?

– Jag delar husvagn tillsammans med en kollega. Det funkar bra. Man måste vara ganska social om man ska trivas med det. Rent praktiskt är det skönt att komma hem till sin egen lägenhet efter turnén och ha rinnande vatten, men jag kommer sakna livet, gemenskapen och att se nya platser. 

När vi talas vid är det två veckor kvar av turnén. 

Vad händer sedan?

– Nu väntar åtta veckors arbete på kontoret i Stockholm. Jag har redan börjar planera julcirkusen, som vi ska ha i Stockholm och Amsterdam i vinter. 

Fakta

Anette Isaksson, 27 år

Utbildning: Ekonom från Stockholms universitet, läst projektledning med inriktning mot event.

Bor: Stockholm

Jobbar som: Projektledare för Cirkus Scott.

Roligast med jobbet: Gemenskapen, att möta så många olika personer från hela världen. Även om vi inte alltid pratar samma språk, försöker vi konversera genom gester eller bilder.

Mer på civilekonomen.se