Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Skidklädd blond tjej i skidbacken heter Lotta Anestedt
Lotta Anestedt.

På glid från storstan

Berg, snö och ro istället för höghus, slask och stress. Lotta Anestedt bytte storstan mot Lofsdalen. Som vd för Destination Lofsdalen kombinerar hon sina intressen; skidor, service och gäster.

Lofsdalen har äntligen fått mer snö. Femton centimeter gör stor skillnad för en destination som till stor del lever på sina vintergäster. Den nya vd:n för Destination Lofsdalen följer väderrapporterna noga. 

Det var passionen för skidåkning som fick henne att lämna storstan för Härjedalen.

— Jag har haft ett stort skidintresse sedan fyra års ålder. Jag tröttnar inte på att uppleva en dag i skidbacken med mycket nysnö och sol. Våra backar i Lofsdalen har dessutom magiska solnedgångar.

Ekonomen som satsar på surfing

Men Lofsdalen har mer, byn satsar även på sommarturism genom vandring, cykling och fiske. Lotta Anestedt känner sig väl rustad inför utmaningen att sätta destinationen på kartan.

 – Service och gäster har varit en röd tråd i mitt yrkesliv och civilekonomutbildningen bär frukt genom att jag har lätt för problemlösning. 

Fokus just nu är att ro vintersäsongen 19/20 i hamn. Det lär inte blir så mycket tid till skidåkning framöver. Lotta Anestedt är ändå tillfreds med att bo mitt i byn med närheten till 25 nerfarter.

— Absolut, jag trivs här, det finns så mycket att utveckla här och jag har fått bättre balans i livet. Och lite skidåkning under helgerna hinner jag med. 

Munken som kom tillbaka

Lotta Anestedt, 32

Familj: Singel.
Bor: Numera i Lofsdalen men har behållit lägenheten i Stockholm tills vidare.
Bakgrund: Civilekonom med inriktning service management, sedan årsskiftet ny vd för Destination Lofsdalen.
Om fackförbund: ”Den svenska modellens upplägg är grunden för vårt arbetsliv. I min nuvarande roll ser jag att samarbetet mellan arbetsgivare, fack och branschorganisationer är en förutsättning för verksamheten.”’

Han följer sin skrivpassion


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

 

Mer på civilekonomen.se