Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Helena Bergqvist Dädeby i sitt rätta element. Med naturen som drivkraft har hon startat ett eget hudvårdsföretag. Foto: Örjan Henriksson.

Civilekonom som brinner för naturnära hudvård

Helena Bergkvist Dädeby har arbetat med alla komponenter som ingår i ett bolag. Steget var därför inte långt till att starta eget. Nu driver hon ett företag specialiserat på hudvårdsprodukter.

– Jag brinner för miljö, hälsa, friskvård och ett aktivt liv. Det har funnits i bakhuvudet länge att starta eget och jag visste att det var inom det här området det skulle ske, säger Helena Bergkvist Dädeby, civilekonom från Jönköping.

Läs också: Klättringen en livsstil för civilekonomen David Norell

Helena Bergkvist Dädeby utbildade sig till civilekonom i Göteborg. Under hela karriären har hon sedan jobbat med marknadsföring och försäljning, senast som exportrådgivare. Hon har även en bakgrund som konsult i eget bolag. Så steget var inte särskilt långt till att starta eget.

– Jag har jobbat med alla de olika delarna i ett bolag, men har då fått produkten i knät. Nu har jag skapat produkten själv och haft förmånen att kunna rikta in mig mot ett område som jag brinner för.

Läs också: Civilekonom med hästkrafter

Resultatet är hudvårdsserien Vän Sweden, där Vän står både för vän som i mild mot människan och miljön och vän som i kompis med miljön och människan. Det handlar om unisexprodukter tillverkade i Sverige och fria från onödiga och ohälsosamma ingredienser. Det första produktkitet var färdigt för två år sedan, nu jobbar Helena Bergkvist Dädeby med att bredda sortimentet.

Målgruppen är människor som tränar mycket och duschar ofta. Precis som hon och resten av familjen gör.

– Jag älskar framför allt utomhusaktiviteter, säger Helena Bergkvist Dädeby, som själv rider, simmar, springer och åker skidor. Utöver promenaderna med hunden.

 

Helena Bergkvist Dädeby

Ålder: 52 år

Bor: Jönköping.

Familj: Gift och tre barn.

Utbildning: Civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg.

Gör: Egenföretagare och entreprenör.

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se