Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Blivande civilekonom med känsla för lagarbete

Sport har alltid varit en stor del av Sanna Hägerströms liv. Nu kombinerar hon innebandy på elitnivå med civilekonomprogrammet på Umeå universitet.

Redan som 14-åring tog innebandyn över för Sanna Hägerström – då hade hon hunnit prova och tröttna på både fotboll och ishockey.

– Jag sökte väl lite grann ett alternativ till det, och då jag hade kompisar som spelade innebandy så föll det sig naturligt. Sedan dess har det i princip bara varit innebandy, säger Sanna Hägerström.

Blandningen mellan det sociala i laget, snabbheten i spelet och taktiken är det som lockar.

– Allt handlar inte bara om hur snabb, stark eller uthållig man är. Man måste även vara taktisk och göra rätt saker i rätt lägen. Innebandy går fort, varje detalj är viktig, därför finns det alltid något man kan förbättra. Och så lockar förstås utmaningen i att kunna ta ut sig till fullo men samtidigt behålla fokus i allt man gör, just för att innebandy går så pass fort att varje misstag kan komma att kosta i slutändan, säger Sanna Hägerström.

Läs även: Han vill stoppa utanförskapet med innebandy

I dag går det åt mellan sju och åtta timmar i veckan till träning, och för att hinna med både studier och träning gäller det att prioritera:

– Det gäller att ta vara på de träningslediga kvällarna och att planera dagarna så man hinner med allt annat som är viktigt, som vänner till exempel.

Några nedsidor med träningen kommer hon inte på. I stället tycker hon att spänningar över tentaresultat eller deadlines i utbildningen blir mindre med träningen. 

– Allt fokus flyttas till innebandyn i stället.

Läs även: Han vill stoppa utanförskapet med innebandy

Målsättningen är att komma in som trainee inom finansbranschen efter avslutade studier, och innebandyn tror hon kan komma att ge fördelar i framtiden:

– Framför allt tror jag att jag kommer ha nytta av min vana att arbeta i team. Att lösa problem och utvecklas som ett lag kräver en viss typ av mentalitet, och det har innebandyn gett mig.  

Fakta

Namn: Sanna Hägerström
Ålder: 23 år.
Bor: Umeå.
Utbildning: Civilekonomprogrammet vid Umeå universitet, med specialisering mot Finance och Human Resource.
Familj: Mamma, pappa och en äldre bror.
Aktuell: Back i allsvenska innebandylaget IBF Dalen.

Mer på civilekonomen.se