Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Hans Olofsson, världsmästare i bangolf och civilekonom som nu bygger ett minigolfimperium. Med Swing by Golfbaren tar han även minigolfen inomhus. FOTO: GUSTAV GRÄLL

Han ska göra minigolf till nya innesporten

Han är världsmästare i bangolf, civilekonom och entreprenör. Nu vill Hans Olofsson bli känd som mannen som gjort minigolf till den nya innesporten, med anläggningar både utom- och inomhus. Swing by Golfbaren heter nöjesstället mitt i Stockholm.

Hans Olofsson pluggade på Handels åren 1997–2002, men kände aldrig något riktigt sug efter finansbranschen eller att arbeta som konsult. Det var hela tiden entreprenör han ville vara, bilden av att det är kul att vara företagare fanns redan i familjen.

Hans Olofsson. Foto: Gustav Gräll.

Att det skulle bli något med minigolf var ingen slump. Hans Olofsson är gammal världsmästare i bangolf, var med och vann lag-VM både 2001 och 2003. Men han är inte någon bangolfssnobb. Traditionalisterna som fnyser föraktfullt när de hör ordet minigolf ger han inte mycket för. Han vill öppna upp sporten och idéen till Golfbaren hade Olofsson, inspirerad av boulen, burit på länge när möjligheten uppenbarade sig.

– Jag kände att minigolfen behövde utvecklas. Det fanns en potential i att skapa ett mer nöjesbetonat koncept, en helhetsupplevelse med mat och dryck parallellt med vanligt tävlande.

Läs även: Sju steg mot ett framgångsrikt företag

Den första anläggningen, Golfbaren vid Kristinebergs tunnelbana i Stockholm, öppnade för fyra år sedan. Nu har han även en utomhusanläggning i Göteborg, Golfbaren Allén, och ett för denna sommar helt nytt ställe i Stockholmsförorten Aspudden. Alla med olika lokala teman, även om samtliga lanseras under det gemensamma konceptet The minigolf experience.

Hans Olofsson har även byggt vidare på konceptet och i februari slog den första svenska inomhusanläggningen, Swing by Golfbaren, upp portarna i Boulebars gamla lokaler i Vasastan i Stockholm. Som namnet antyder är stället inspirerat av 1930-talet med ”hemlig bar”, jazz- och swingmusik och personal som bär tidsenliga kläder.

– Vi letade länge efter möjligheten att starta verksamhet inomhus. Sommaren är fin, men den är kort och ofta regnig, konstaterar Hans Olofsson.

Läs även: Så undviker du onödiga tankefel på jobbet

Hans Olofsson

Ålder: 42 år.
Familj: Gift och en 2-årig dotter.
Bor: Fredhäll, Stockholm.
Utbildning: Handelshögskolan, inriktning finans.
Gör: Företagare och vd för Golfbaren Sverige AB.
Motto: ”Jag lånar ett citat från Richard Branson: ‘If you take care of your employees, they will take care of your customers’.”

Mer från: , ,

Mer på civilekonomen.se