Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

”Vi stöttar studenternas utveckling”

Hallå där Malin Eriksson, studentmarknadsförare på Civilekonomerna, varför sponsrar förbundet Nordic Championship in Business and Economics (NCBE)?

Hallå där Malin Eriksson, studentmarknadsförare på Civilekonomerna, varför sponsrar förbundetNordic Championship in Business and Economics (NCBE)?

Malin Eriksson.

– NCBE är den nordiska motsvarigheten till SM i ekonomi som vi sponsrar sedan många år tillbaka. Då känns det naturligt att vara med även här. I grunden handlar det om att stötta arrangemang som utvecklar studenters kunskaper i ekonomi och främjar samarbete mellan studenter i Norden. Genom en tävling förmedlas att det är kul att plugga ekonomi.

– Det är även ett sätt att uppmärksamma ekonomi som ämne och dess betydelse och möjligheter inte bara för de som redan studerar ekonomi på universitet utan kanske även för någon som funderar på att börja studera ekonomi.

Berätta om själva tävlingen!
– NCBE går av stapeln den 12-14 oktober i Oslo. Bland länder som tävlar finns Sverige, Danmark och Norge. De tre svenska lagen som deltar i tävlingen representeras av de som placerade sig bäst i SM i ekonomi. Civilekonomerna är vid sidan av BDO en av delsponsorerna till tävlingen. Huvudsponsor är Danske Bank.

Läs mer på Civilekonomen: De vann SM i ekonomi

Men det handlar om mer än bara tävling?
– Absolut! Det kommer att vara mycket mingel där studenter och arbetsgivare får chansen att mötas. Utöver det arrangeras en rad spännande föreläsningar.

Varför är det bra för studenter att vara med i NCBE?
– Det är bra för studenter av flera anledningar. En anledning är de kontakter som det ger, både med andra studenter och potentiella framtida arbetsgivare. Vi vet från vår rapport ”Första stegen i karriären – ekonomer tre år efter examen”  att många får sitt första jobb via just kontakter. 21 procent av respondenterna svarade att det var så de fick sitt första jobb. På andraplats över vanligaste sätten att få sitt första jobb kom via jobb före/under studierna (16 procent).

– Studenterna får även träna på egenskaper och kompetenser som många ekonomer som varit ute på arbetsmarknaden ett par år upplever krävs av dem.

Förklara!
– Från vår rapport Tre år efter examen vet vi att arbetsgivarna de första åren ställer stora krav på att man ska kunna kommunicera, att kunna identifiera och lösa problem samt göra affärer på andra språk och att fatta beslut. Allt det här är kompetenser studenterna får träna på i tävlingen.

En riktig boost för karriären?
– Ja, man bevisar att man besitter viktiga kompetenser och det visar på driv, mod och en tro på sig själv!

Funderar du på att läsa till civilekonom? Läs Civilekonomernas tips för dig som student.

Mer från:

Mer på civilekonomen.se