Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Leende kvinna i axellång klippt i page
Lee Wermelin

”Vi ska bli världsledande!”

Minns du känslan efter tentan? Den där anspänningen som släpper, tröttheten som sätter in men samtidigt en väldigt skön känsla. Så kändes det efter Civilekonomernas Extra Fullmäktige den 8 februari. Vår förenings högsta beslutande organ sade enhälligt JA till det inriktningsbeslut som vi i styrelsen fattade i oktober med anledning av samgåendet med Jusek. 

När beslutet så föll och jag svingade klubban för att avsluta fullmäktigeförhandlingarna så kom starka känslor och vemod över mig. Jag vet att beslutet är rätt men det betyder inte att det är lätt. I grunden kommer vi förändra det fina förbund som Civilekonomerna är och som servat mig och alla andra medlemmar i mer än 80 år på ett mycket uppskattat sätt. Att ta detta svåra men viktiga beslut handlar om att inte bara följa med i tiden utan om att vara med och driva förändring och utveckling för att säkerställa att det finns en partner på arbetsmarknaden för mig och alla andra civilekonomer långt in i framtiden. 

Läs mer: ”Nu säkrar vi våra medlemmars intressen”

Nu fortsätter det spännande arbetet med att konkretisera och planera det nya förbundet i mycket större detalj och med öppet sinne för att vi tillsammans med Jusek ska bli världsledande i fack! Tyvärr får vi i sammanhanget konstatera att den långt framskjutna position som den svenska modellen med stark organisationsgrad hos både arbetstagare och arbetsgivare och därmed förhandlande som främsta verktyg inte gäller i många andra länder, där arbetsvillkor fortfarande kan medföra livsfara och ensidigt utnyttjande som vi sluppit se i Sverige på nära nog 100 år.

Läs även: ”Nytt förbund skapar unik möjlighet”

Mer från:

Mer på civilekonomen.se