Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkblond pageklädd kvinna pratar om utbildning
Lee Wermelin.

”Utbildning är nyckeln till valfrihet”

För 30 år sedan påbörjade jag mina studier till civilekonom i Uppsala. Hisnande tanke! En utbildning som lade grunden för ett intressant och utmanande arbetsliv. Arbetet har tagit mig till många olika delar av världens hörn.

Min utbildning har varit nyckeln till den stora valfrihet som kommer med att vara eftertraktad på arbetsmarknaden. Jag fick frågan när jag var ute och föreläste för studenter om jag hade följt en tydligt utstakad plan i min karriär. Det hade känts coolt att säga Ja – men det sanningsenliga svaret är Nej. Jag har istället nappat på erbjudanden som har känts intressanta och roliga. 

Läs också: God arbetsmarknad för civilekonomer

Att ha en ekonomutbildning med sig tillsammans med eget driv och engagemang och inte minst det nätverk som jag lade grunden för med alla olika förtroendeuppdrag i bland annat ekonomföreningen SERO är det som gjort det möjligt att välja mina arbetsgivare. Om du betänker att en nyexad ekonom ska jobba i sisådär 50 år så tycker jag det är viktigt att ha roligt på arbetet. Ok jag erkänner – det är inte roligt varje dag hela tiden, reseräkningar måste göras och leverera på deadlines kan vara stressigt, men sammantaget har jag när jag känt mig färdig i en roll kunna aktivera mitt nätverk och därefter bytt till nästa utmaning. 

Ta vara på den fantastiska tid som studieåren kan vara med allsköns olika engagemang och aktiviteter. Glöm inte att skapa minnen och vänner för livet!  

Läs om: Sero, studenternas välgörare

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se