Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Uppdrag i det nya förbundet

Den 1 januari 2020 ser ett nytt förbund dagens ljus, om de två nuvarande förbundens medlemmar säger ja vid respektive fullmäktigemöten i november. Syftet med det nya förbundet är att skapa bästa medlemsnytta och bli en starkare röst på arbetsmarknaden.

Den 1 januari 2020 ser ett nytt förbund dagens ljus, om de två nuvarande förbundens medlemmar säger ja vid respektive fullmäktigemöten i november. Syftet med det nya förbundet är att skapa bästa medlemsnytta och bli en starkare röst på arbetsmarknaden. Genom att bilda ett nytt förbund samlas över 130 000 medlemmar i både privat och offentlig sektor och blir Sveriges åttonde största fackliga förbund.

Läs också: Vi ska bli världsledande

Det nya förbundet behöver en förbundsstyrelse, sektionsstyrelser inom privat, kommunal och statlig sektor, en styrelse till studentsektionen samt förtroendevalda revisorer och revisorssuppleanter. Dessa ska väljas på det gemensamma fullmäktigemötet den 16 december 2019. Valen förbereds av en valberedning som består av ledamöterna i Juseks och Civilekonomernas valberedningar.

Läs också: Därför blir förtroendevalda ofta chefer

Det behövs kandidater för dessa styrelseposter och förtroendeuppdrag. Har du förslag på en intressant person eller vill du själv kandidera? Skicka in ditt förslag senast den 15 oktober.

Läs också: Här är namnen på Civilekonomernas fullmäktigeledamöter 

  • Förslagen lämnas i ett webbformulär som finns här.

Har du frågor, kontakta valberedningen via Mia Stuhre, telnr 0705 98 02 12 eller epost miastuhre@gmail.com.

 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se