Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Två randiga diagram som visar effekterna av att ha snön med eller utan tilläggsförsäkring

Tjänar du mer än 80 000 kr?

Nu utökar vi möjligheterna för inkomstförsäkringen. Som yrkesverksam medlem kan du teckna Tilläggsförsäkring lön där du kan höja taket i din inkomstförsäkring från nuvarande 80 000 kronor/mån upp till 140 000 kronor/mån.

Du kan teckna Tilläggsförsäkring lön till och med utgången av det kalenderår du fyller 60 år förutsatt att du är medlem i förbundet, omfattas av förbundets gemensamma inkomstförsäkring och är medlem i Akademikernas a-kassa. För att få ersättning måste du ha varit försäkrad i minst 18 månader innan du blir arbetslös och ha arbetat i minst 12 månader. Försäkringen utbetalas samtidigt som den gemensamma inkomstförsäkringen och som längst i 120 ersättningsdagar. Tecknar du Tilläggsförsäkring lön före den 30 april 2019 gäller inte kravet på 18 månaders kvalificeringstid för att omfattas av försäkringen vid arbetslöshet. Premien styrs av din inkomst.

Läs om: Tilläggsförsäkring lön och dess villkor

 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se