Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Större och starkare tillsammans

Civilekonomerna och Jusek har fattat ett principbeslut om att tillsammans bilda ett nytt förbund. Den initierade sammanslagningen med Jusek är ett steg på vägen att modernisera och bilda ett fackförbund för ledande akademiker i företagens och samhällets tjänst, skriver Civilekonomernas ordförande, Lee Wermelin i sin krönika.

Civilekonomerna och Jusek har fattat ett principbeslut om att tillsammans bilda ett nytt förbund. Våra styrelser är överens om att detta är vägen framåt och så småningom ska förbundens fullmäktige ta ställning i frågan. 

Precis som i alla andra branscher påverkas vi av digitalisering och nya krav på hur vi måste förändra oss. Även vi fackförbund är i högsta grad berörda och ska vi klara av att fortsätta ligga i framkant och kunna ge den bästa individuella servicen är det avgörande att vi är fler som delar på kostnaderna för denna förändring. Civilekonomernas 44 000 medlemmar blir nu i ett slag över 130 000 och får därtill möjligheten till ett större reellt inflytande på arbetsmarknaden. 

Den initierade sammanslagningen med Jusek är ett steg på vägen att modernisera och bilda ett fackförbund för ledande akademiker i företagens och samhällets tjänst. Ambitionen är att ha ett nytt förbund på plats inom de närmaste 18 månaderna. Det gemensamma attributet för våra kårer; ekonomer, jurister, samhällsvetare och systemvetare, personalvetare och kommunikatörer är att vi alla drivs av ambition och ansvar. Att vilja åstadkomma något på riktigt!

Det blir ett spännande och hårt arbete med att staka ut vår nya gemensamma färdriktning. För dig som medlem kommer det inte påverka vår nuvarande höga service och förmågan att driva dina intressen. Vi är fast beslutna att bygga det bästa och skickligaste fackförbundet för ledande akademiker i Sverige! 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se