Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Lönestatistik: Jämför din lön!

Att prata löner är tabu på många arbetsplatser. Få vill avslöja för kollegan vad han eller hon tjänar. Passa på att svara på Civilekonomernas löneenkät så får du hjälp nästa gång du ska löneförhandla.

Att prata löner är tabu på många arbetsplatser. Få vill avslöja för kollegan vad han eller hon tjänar. Hemlighetsmakeriet skapar samtidigt osäkerhet om huruvida man har rätt lön i dag och hur mycket man kan begära vid en löneförhandling. Dagens löneavtal ger också ett allt större inflytande och ansvar för den egna lönen. Löneavtalen saknar ofta procentsatser och löneförhandlingarna sker oftast direkt mellan dig och din chef. 

Därför är det extra viktigt att du har en god uppfattning om vad som är din marknadslön. Lösningen stavas Civilekonomernas lönestatistik. Statistiken, som enbart bygger på ekonomlöner, når du via inloggning på förbundets sajt. Uppgifterna kommer från den årliga löneenkäten bland förbundets medlemmar. Uppslutningen brukar var stor. 

I den senaste enkäten deltog över 11 000 respondenter. Ett stort antal sökparametrar som titlar, bransch, omsättning, personalansvar, region m.m. skapar en unik träffsäkerhet. Just nu pågår den årliga löneenkäten 2018. Hjälp oss att behålla Sveriges bästa lönestatistik för ekonomer och svara på årets enkät! Du hittar den på Min Sida. 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se