Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkblond pageklädd kvinna pratar om utbildning
Lee Wermelin.

Kom tillbaka ekorrhjulet, allt är förlåtet

Förbundsordförande Lee Wermelin längtar efter ekorrhjulet igen. I sin krönika i sista numret av Civilekonomen funderar hon på vad det nya svarta blir i pandemins kölvatten.

Trodde aldrig att jag skulle tänka eller känna så men efter att ha levt i ett nedstängt samhälle är det vardagen jag längtar efter. Jag hade heller inte trott att mina första fem månader som ordförande i Akavia skulle handla om krisberedskap och att säkerställa att vi klarar av det ökade tryck som alla fackförbund har just nu. Jag hade sett fram mot alla möten med medlemmar, förtroendevalda, kansli och kollegor i branschen. Att lära känna nya personer på videolänk är inte lika tillfredsställande som att träffas fysiskt. Det är något jag får ta igen när vårt fina ekorrhjul är tillbaka. 

Blir distansarbete norm efter krisen?

Att leda och styra i märkliga tider på distans utmanar vedertagna arbetssätt. Att arbeta med långsiktiga strategier i en värld som förändras varje dygn är nästan omöjligt – det är svårt att tänka bortom nuvarande läge. 

Samtidigt är människan fascinerande anpassningsbar och flexibel. För varje vecka som går börjar detta alltmer te sig som mer normalt och vissa fördelar finns ju med att aldrig ha mer än 30 sekunder till arbetet och att det går att vika tvätt och tala i telefon samtidigt. Jag undrar vilka nya beteenden jag kommer att ha med mig när vi är igenom det värsta. Vad kommer vara den nya svarta i pandemins kölvatten?

Så klarar du av att arbeta hemma


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

 

 

 

 

 

 

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se