Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Närbild två kvinnliga ansikten vända mot varandra mot en blå bakgrund illustrerar Lönesök

Kan vi få låna din lön?

Nu är det dags för den årliga löneenkäten. Uppslutningen brukar vara stor och i fjol svarade över 11 000 medlemmar. Kul tycker vi! Resultaten från enkäten utgör basen för löneverktyget Lönesök som hjälper dig som ekonom att hitta rätt lön. 

Första jobbet, jobbyte eller löneförhandling – tack vare Lönesök slipper du hamna fel i dina lönekrav. Med hjälp av verktyget kan du jämföra din lön med andra civilekonomers löner, eller med en annan akademikergrupps lön. På så sätt får du väl underbyggda argument till din löneförhandling. Du kan också jämföra lön i olika sektorer som privat, kommunalt och statligt, olika åldersgrupper, yrkestitlar eller regioner.

Läs mer: Lär dig förhandla som en mästare

Men Lönesök bygger på att ni medlemmar fortsätter att svara på enkäten. Missa inte tillfället att bidra till Sveriges ledande lönestatistik för ekonomer! Är du nyfiken på om du har rätt lön i dag? Logga in på Lönesök via förbundets hemsida. Ett tips är att använda så många parametrar som möjligt. Då kommer du så nära en marknadslön som möjligt. 

Läs även: Här är branscherna som betalar bäst

Mer från: , , ,

Mer på civilekonomen.se