Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Blond ung kvinna som arbetar som studentmarknadsförare
Emma Waldo.

Hallå där Emma Waldo …

Sedan ett år tillbaka är Emma Waldo studentmarknadsförare på Civilekonomerna. Här berättar hon om sitt arbete och varför studenter ska vara med i facket.

Hur ser ditt arbete ut?

– Som studentmarknadsförare ansvarar jag för just målgruppen studenter. Mitt arbete är därför mest strategiskt, så som vilka event vi ska vara med på men även beslut kring hur vi exempelvis ska synas i digitala medier. En stor del av just studentverksamheten är dessutom mötet med studenter så jag åker även runt mycket och håller föreläsningar samt medverkar på olika aktiviteter.

Berätta om din bakgrund!

– Jag tog i fjol examen från Retail Managementprogrammet vid Handelshögskolan i Stockholm och började då arbeta som marknadsassistent här på Civilekonomerna. Efter fyra månader fick jag erbjudandet att bli ansvarig för studentmarknadsföringen, något jag inte kunde tacka nej till!

Läs mer: Linköpings Universitet populärt lärosäte

Vad är det roligaste med ditt arbete som studentmarknadsförare?

– Det roligaste måste vara att jag får träffa så mycket studenter och vara med på en massa roliga aktiviteter precis som under studietiden. Eftersom jag själv nyligen var student är detta jobbet lite som ett mellanting mellan att plugga och att ha ett ”riktigt jobb”, vilket gör att jobbet sällan känns som faktiskt jobb.

Varför ska man som student vara med i facket?

– Jag skulle personligen säga att mitt medlemskap var som viktigast när jag precis skulle ut i arbetslivet. Det kan vara ganska svårt att förstå hur allt fungerar då och det finns mycket hjälp att hämta hos oss, inom allt ifrån hur du skriver bäst CV till rekommendationer om vad just du borde kräva i lön. Så för möjligheten att kick-starta karriären helt enkelt. 

Läs även: Så lyfter du cv med hjälp av första jobbet

Har du något tips till studenterna? 

– Mitt tips är nog att försöka engagera sig i studentlivet, inom kår/ föreningar/ nationer eller vad det nu kan vara. Ibland kan det kännas som att plugget tar upp mycket tid, men allt blir enklare om man har det lite roligt också. Det jag kommer ihåg bäst från min studietid
är definitivt alla roliga engagemang och aktiviteter samt alla människor jag lärde känna genom det.  

Läs också om: Sero, Sveriges Ekonomföreningas Riksorganisation

Mer från: ,

Mer på civilekonomen.se