Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

Förmåner som underlättar livspusslet

Har du tackat ja till ett jobb men vill få villkoren i anställningsavtalet att bättre passa din livssituation? Lösningen stavas enskilda överenskommelser. Förbundets ombudsman Caroline Lindeberg förklarar hur det funkar.

Lite förenklat kan man beskriva enskilda överenskommelser som förmåner utöver lön.
– Man kommer överens med arbetsgivaren om villkor utöver det vanliga anställningsavtalet och vad som står i kollektivavtalet, säger Caroline Lindeberg.

Exempel är förmåner av ekonomiskt värde som bilförmån och extra avsättning till tjänstepension och förmåner av försäkringskarriär som privat sjukvårdsförsäkring. Det kan även röra förmåner som underlättar vardagen som hushållsnära tjänster och flexibel arbetstid. 

Förbundet upplever hos medlemmarna en ökad efterfrågan på individuella lösningar. Lösningar som kan underlätta för människor att få ihop livspusslet.  

– Arbetsgivaren och du kan exempelvis komma överens om att förlägga din arbetstid till att arbeta hemifrån. Det kan vara särskilt intressant för dig som har långa pendlingsavstånd eller småbarn hemma. 

Medlemsfrågor kring extra förmåner i anställningsavtalet dyker ofta upp i samband med jobbyte eller lönerevision. En del är nyfikna om de kan förhandla till sig något utöver det som arbetsgivaren föreslagit. 30 dagar i stället för 25 dagars semester är ett exempel. Vanligt på önskelistan är även tjänstebil, SL-kort, Rikskupongerkort och bonus. 

– Vi vill hjälpa våra medlemmar att vara kreativa i förhandlingen. Men det finns viktiga saker att tänka på innan du kommer överens med din arbetsgivare. 

Bland viktigt att tänka på finns att avtalet ska vara skriftligt och frivilligt. Du ska inte tvingas på något. Det ska tydligt framgå vad som överenskommits, vad man har avstått och vad man har fått. Överenskommelsen ska även innehålla en ömsesidig uppsägningstid. 

Den som vill avtala enskilda överenskommelser med sin arbetsgivare bör alltid först kontakta en ombudsman för en genomgång av avtalet. 

Den som förhandlar ensam riskerar att missa viktiga detaljer.

– Glöm inte heller att om du växlar lön till förmån så kan det exempelvis påverka sjukpenning och pension (läs mer i guiden som nämns i rutan nedan).

Förbundet ser ett behov att utveckla kollektivavtalen för att rymma fler enskilda överenskommelser. Det ska i större utsträckning vara möjligt att byta olika förmåner mot varandra. 

– Framtidens kollektivavtal måste handla om individen och öppna upp för fler individuella lösningar. 

Läs också: Civilekonomernas information om förmåner du kan förhandla om

Tips! 

Ladda ned guiden Förmåner för dig – Påverka dina villkor via enskilda överenskommelser på förbundets sajt under fliken Broschyrer & guider. 

Förmåner genom enskilda överenskommelser kan delas in i tre kategorier: 

1) Förmåner av ekonomiskt värde
(t.ex. optioner, bilförmån, bonus, extra avsättning till tjänstepension, friskvårdsbidrag, resekort och lunchförmån).

2) Förmåner av försäkringskaraktär
(t.ex. sjukvårdsförsäkring, tandvårdsförsäkring, ansvarsförsäkring, sjuklöneförsäkring).

3) Förmåner som underlättar din vardag (t.ex. arbeta hemifrån, fler semesterdagar, flexibel arbetstid, friskvårdstimmar, kortare arbetstidsvecka, parkeringsplats och hushållsnära tjänster som städning och barnpassning).

Mer på civilekonomen.se