Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn
Mörkblond pageklädd kvinna pratar om utbildning
Lee Wermelin.

Akademisk utbildning måste löna sig

Akavia är förbundet för dem som investerat i en akademisk utbildning. Förbundet kommer att verka för att akademisk utbildning ska löna sig. Det skriver förbundsordförande Lee Wermelin i sin första krönika för året.

Nu är jag, precis som du, en av Akavias 130 000 medlemmar. Det känns otroligt inspirerande att kunna säga så. Att något som började som en tanke för två år sedan, med fem fullmäktigebeslut och otroligt mycket arbete för såväl förtroendevalda som våra gemensamma kanslier, nu är på riktigt.

Form för förbund på väg framåt

Akavia är förbundet för oss som valt att investera i en akademisk utbildning. En av de största investeringar vi kommer att göra i våra liv – sannolikt bara överträffad av investeringen i att köpa bostad, i alla fall i en storstad. Det betyder att en akademisk utbildning måste löna sig – såväl ekonomiskt som genom att ge oss förutsättningar att göra våra karriärer utan att bli sjuka av stress. Balans i livet är en av de viktiga frågorna för oss att fortsatt driva.

Så testar du din självmedkänsla

Människans förmåga att specialisera sig har gjort oss oerhört framgångsrika. Akavia kommer skapa möjligheter att stärka expertkunskapen om våra olika utbildningsgrupper. Vi blir starkare genom att samla flera professioner som i mångt och mycket har samma intressen av att arbetsmarknaden har bra arbetsvillkor och att utbildning ska löna sig. Tillsammans kan vi attrahera de bästa medarbetarna till vårt förbund som är specialiserade på att ta tillvara på våra intressen som akademiker. Allt medan vi själva är upptagna med att göra karriär inom näringslivet eller det offentliga.

Varmt välkommen som medlem i Akavia!

Uppdrag i det nya förbundet


Annons:

Bli medlem i Akavia.

 

Mer från:

Mer på civilekonomen.se