Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av Civilekonomen svarar en av Civilekonomernas ombudsmän på en vanlig medlemsfråga.

Vad innebär omställningsavtal?

Vad innebär det för mig att min arbetsgivare är bunden av »omställningsavtalet TRR«?

Omställningsavtalet TRR som gäller på din arbetsplats är kopplat till Trygghetsrådet TRR. Avtalet syftar till att ge dig och dina kollegor ett extra skydd vid arbetslöshet. För att få stöd från TRR måste du bli uppsagd på grund av arbetsbrist. Du ska också ha varit anställd minst ett år på företaget och dessutom varit tillsvidareanställd vid uppsägningen.
Det är framför allt individuellt stöd av en personlig rådgivare som erbjuds via TRR. Det är också möjligt att få ekonomiskt stöd för praktik, utbildningar om det anses behövas för att du ska få en ny anställning. Om du har varit anställd mer än fem sammanhängande år på företaget och fyllt 40 år kan du även få en så kallad avgångsersättning via TRR.
Det kan också vara möjligt att få stöd från TRR utan att du fått en uppsägning. Men orsaken till att du slutar måste vara arbetsbrist och att du ska lämna företaget på arbetsgivarens initiativ.
Viktigt att känna till är också att du har ett efterskydd hos TRR som innebär att du kan få stöd från TRR igen om du på nytt blir uppsagd på grund av arbetsbrist även om den nya arbetsgivaren inte är ansluten till TRR. Efterskyddet gäller upp till två år för avgångsersättning och fem år för omställningsskydd.