Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av Civilekonomen svarar en av Civilekonomernas ombudsmän på en vanlig medlemsfråga.

Får arbetsgivaren ta tillbaka mitt mobilnummer?

Jag har slutat på min arbetsplats, nu vill chefen lämna över mitt e-postkonto och mobilnummer till min efterträdare. Får det gå till så?

”Ja, den rätten har arbetsgivaren. Alla verktyg som arbetsgivaren tillhandahåller för att du ska kunna utföra ditt arbete har denne också rätt att förfoga över då du slutar. Sen kan det vara rimligt att du får tid att förbereda ditt avslut och rensa din mejl från sådant som kan ha skickats till dig av privat karaktär. Det är viktigt att tänka över hur du ska sköta ditt arbets- och privatliv när du kommer till en arbetsplats. Det kan vara klokt att ha en privat mobil för privata samtal, och ett mejlkonto för privata mejl. Om du tycker att det är enklast med en e-post, försök då ha en mapp där du lägger dina privata ärenden så att du enkelt kan radera denna när det är dags att gå vidare i karriären. Du och arbetsgivaren kan komma överens om att du får behålla ditt telefonnummer när du avslutar anställningen, men det är inte en självklarhet.” 

Mer på civilekonomen.se