Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av Civilekonomen svarar en av Civilekonomernas ombudsmän på en vanlig medlemsfråga.

Ersättning vid sjukdom

Jag har fått en sjukdoms­diagnos som sannolikt betyder att jag kommer att bli sjukskriven upp till ett halvår. Min arbetsplats har kollektivavtal. Innebär det att jag får mer sjukpenning än den lagstadgade?

Ja, det stämmer. I början av din sjukperiod, dag 2–14, är det din arbetsgivare som betalar din sjuklön. Sjuklönen motsvarar 80 procent av lönen oavsett dess storlek.  Efter de första 14 dagarna får du i stället sjukpenning från Försäkringskassan. Sjukpenningen motsvarar då knappt 80 procent av din lön men endast upp till ett tak på drygt 26 000 kr/månad.
I och med att ditt företag har kollektivavtal så kompletterar din arbetsgivare sjukpenningen genom att också betala ut en kollektivavtalad sjuklön. På så sätt blir din ersättning cirka 90 procent av din lön (SGI) i stället för knappa 80 procent av lönen upp till cirka 26000 kronor (2010). Om du är fortsatt sjuk efter tre månader så upphör rätten till kollektivavtalad sjuklön men du kan nu få ITP:s sjukpension (fortfarande via kollektivavtalet) i stället som en komplettering till din sjukpenning. Storleken på ITP:s sjukpension beräknas på den årslön som din arbetsgivare anmält till försäkringen men kan variera något beroende på om du har premiebestämd eller en förmånsbestämd ITP.