Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av Civilekonomen svarar en av Civilekonomernas ombudsmän på en vanlig medlemsfråga.

Är företagets avgångspaket tillräckligt bra?

Min arbetsgivare har deklarerat övertalighet och gått ut med ett riktat erbjudande till delar av personalen. Erbjudandet innebär i mitt fall att jag får dubbel uppsägningstid (sex plus sex månader) om jag frivilligt lämnar min anställning. Anser ni att detta är ett bra erbjudande?

Om du redan innan erbjudandet dök upp funderat på att byta arbetsgivare och din bedömning är att du har goda chanser att snabbt få ett nytt spännande jobb är detta förmodligen ett bra erbjudande. Särskilt bra är det om du snabbt blir arbetsbefriad med bibehållna förmåner samtidigt som du fritt får tillträda en eventuellt ny anställning utan avräkning mot uppsägningslönen (det vill säga 13 § LAS avtalas bort). Om den dubblerade uppsägningstiden också verkligen innebär att du är fortsatt anställd och att arbetsgivaren inte menar att de extra månaderna egentligen är ett så kallat avgångsvederlag kan erbjudandet innebära stora fördelar för dig. Ett avgångsvederlag är nämligen inte semester- och pensionsgrundande. Vidare är det så att om du inte längre är anställd så omfattas du inte heller av företagets försäkringsskydd.

Mer på civilekonomen.se