Den här webbplatsen använder cookies. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Godkänn

I varje nummer av Civilekonomen svarar en av Civilekonomernas ombudsmän på en vanlig medlemsfråga.

Acceptera provanställning?

Fråga: Jag har jobbat sju år på samma tjänst och även om jag trivs bra så vill jag byta arbetsgivare då min löneutveckling varit dålig. Jag har nu sökt liknande tjänster på andra företag och fått ett erbjudande om ett jobb med väsentligt högre lön. Men min nya arbetsgivare säger att deras policy är att inleda med en provanställning på åtta månader. Strider inte detta mot lagen?

Svar: Jag tycker inte att det låter så lockande att hoppa på en lång provanställning om du har en tillsvidareanställning i dag. Jag tycker inte heller att din nya arbetsgivare skulle behöva »pröva« dig om du ­tidigare haft en snarlik tjänst. Enligt lagen om anställningsskydd (LAS) får en provanställning pågå i högst sex månader. Men då reglerna om provanställning är dispositiva kan det finnas kollektivavtal som medger längre prövo­perioder. Då du säger att du trivs bra på ditt nuvarande arbete så skulle jag nog råda dig till att vara ganska tuff i denna fråga. Det är ju mycket möjligt att din nya arbetsgivare bara testar om du går med på detta men är beredd att släppa frågan. Du kan också erbjuda dig att ta fram några extra referenspersoner som arbetsgivaren kan kontakta. Visar det sig ändå att de inte ändrar uppfattning så tycker jag att du ska tänka dig noga för innan du tackar ja till erbjudandet.