Medlemsfrågan

Nytt jobb som kommundirektör – vad ska jag tänka på?

Aktuellt

Du byter tjänst inom den kommun du redan jobbar. Måste du göra ett nytt avtal? Akavias specialist på avtal, förhandlare och rådgivare Anders Ekegren vet vad du bör göra.


Läs mer >

Det här är ett lönetillägg

Lönefrågan

Du har blivit erbjuden att få ett lönetillägg – men vad är det egentligen? Caroline Lindeberg svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Kompetensutveckling ofta billigare än nyrekrytering

Medlemsfrågan

Det är ofta billigare för arbetsgivaren att fortbilda dig än vad det är att säga upp och nyrekrytera en person med önskade ytterligare kompetenser. Förhandlare/rådgivare John Brikell svarar på en medlemsfråga.


Läs mer >

Kan du driva eget parallellt med anställning?

Medlemsfrågan

Kan du starta och driva konsultfirma på fritiden, bredvid ditt ordinarie arbete? Ulrika Emteryd, biträdande förhandlingschef på Akavia, besvarar en medlemsfråga.


Läs mer >

Vilka rättigheter har du som bemanningsanställd?

Grupp som kämpar för frågan om att vara bemanningsanställd
Medlemsfrågan

Du som jobbar som bemanningsanställd har både skyldigheter och rättigheter enligt uthyrningslagen. Vet du vad du har rätt till? Ombudsman Martin Ekdal besvarar en medlemsfråga.


Läs mer >

Här är de nya kraven inför revisionsyrket

Aktuellt

Sex års utbildning i stället för åtta är den stora förändringen av de nya revisorskraven som nu godkänts. De nya reglerna för blivande revisorer går igenom om två veckor ungefär och nu presenterar Revisorsinspektionen de nya kraven.


Läs mer >

Få kvinnliga chefer anmäler trakasserier

Aktuellt

Sedan oktober har tiotusentals svenska kvinnor i olika branscher skrivit under upprop mot sexuella trakasserier under #Metoo. Inte heller ekonomer är undantagna. – Ungefär fem procent av samtalen till vår jour handlar om sexuella trakasserier, säger Jaime Aleti, ombudsman på Civilekonomerna.


Läs mer >