Förbundsnytt
Arbetsrättslig hjälp är en av förbundets viktigaste medlemstjänster. Här berättar förbundets biträdande förhandlingschef Ulrika Emteryd om vanliga förhandlingsärenden och hur facket kan göra skillnad.
Läs mer >
Medlemsfrågan
Du vill vidareutbilda dig för att kunna gå vidare i din karriär. Men hur gör du om du redan har ett jobb? Kan arbetsgivaren neka dig tjänstledigt för studier? Ombudsman Maria Ravström Hult svarar på en medlemsfråga.
Läs mer >
Medlemsfrågan
Vad kan din arbetsgivare ställa för krav på dig när du är sjuk? Kan arbetsgivaren kräva sjukintyg från första dagen? Ombudsman Karin Malmström svarar på en medlemsfråga.
Läs mer >
Aktuellt
Sex års utbildning i stället för åtta är den stora förändringen av de nya revisorskraven som nu godkänts. De nya reglerna för blivande revisorer går igenom om två veckor ungefär och nu presenterar Revisorsinspektionen de nya kraven.
Läs mer >
Medlemsfrågan
På min arbetsplats finns det inga arbetsbeskrivningar. Finns det någon lagtext eller dylikt som säger att det ska finnas? Ombudsman Caroline Lindeberg svarar på en medlemsfråga.
Läs mer >
Medlemsfrågan
Du har sökt jobb hos en arbetsgivare som vill att du visar upp utdrag ur belastningsregistret för att komma vidare i anställningsförfarandet. Får en arbetsgivare verkligen kräva det? Ombudsman Hans Franklin vet svar.
Läs mer >
Aktuellt
Nu i februari kulminerar antalet sjukanmälningar och vabb-dagar, alltså vård av barn. Många tjänstemän kan ta med jobbet hem och vobba, alltså jobba och samtidigt ha sina sjuka barn hemma. Men för många är det förknippat med stress.
Läs mer >
Medlemsfrågan
Under hösten har #metoo präglat stora delar av samhällsdebatten. Om du drabbas av sexuella trakasserier på sin arbetsplats, vad har du för rättigheter eller skyldigheter då? Ombudsman Jaime Aleite svarar på en medlemsfråga.
Läs mer >
Medlemsfrågan
Maria Ravström Hult, ombudsman med ansvar för egenföretagarfrågor hos Civilekonomerna, reder ut vad som gäller om man vill vara tjänstledig för att starta eget.
Läs mer >
Aktuellt
Sedan oktober har tiotusentals svenska kvinnor i olika branscher skrivit under upprop mot sexuella trakasserier under #Metoo. Inte heller ekonomer är undantagna.
– Ungefär fem procent av samtalen till vår jour handlar om sexuella trakasserier, säger Jaime Aleti, ombudsman på Civilekonomerna.
Läs mer >